Jedan od najvećih poručio: To će biti moja posljednja borba, a onda ću kupiti jahtu i ploviti

Fury donio odluku

Jedan od najvećih poručio: To će biti moja posljednja borba, a onda ću kupiti jahtu i ploviti

Eldar Ganibegović

U aprilu mjesecu očekuje nas istinski bokserski spektakl.

Na Wembleyju će se 23. aprila sastati Tyson Fury koji brani titulu prvaka u teškoj kategorije i Dillian Whyte.

To bi mogla biti i posljednja Furyjeva borba u karijeri, ako je vjerovati njegovoj izjavi.

"Borba s Whyteom će biti moja posljednja. Imam 150 miliona eura u banci, zdrav sam i mlad. Kupit ću jahtu i lagano ploviti. A šta treba da radim? Gotov sa s udaranjem", poručio je Fury.

Inače, i za ovu borbu spremne su vrtoglave cifre. Fury ima zagarantovanih 30 miliona dolara, dok će Whyte dobiti 7.5 miliona.

Pobjednik će dobiti i bonus od dodatna četiri miliona dolara, a očekuje se da na tribinama Wembleya bude oko 100.000 gledatelja pošto su u Velikoj Britaniji ukinute sve epidemiološke mjere.

Spomenimo i to da se Furyjeva izjava kosi s onom koju je dao prije petnaestak dana.

Tokom nedavnog intervjua za iFL TV, Fury je najavio kako je spreman da uđe u ring s UFC-ovim prvakom i da je borba planirana za 2023. godinu.

"Naredne godine ću se boriti protiv Francisa Ngannoua u Las Vegasu. Bit će to u februaru ili martu. Ove godine nismo pregovarali jer imam drugih obaveza u ringu", rekao je Fury koji će se u aprilu boriti protiv Dilliana Whytea.

Šta će ustvari biti i šta je istina, sačekat ćemo da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi