Tyson Fury izgledom iznenadio ljubitelje boksa - Ovakav nikad ranije nije bio
Nevjerovatan izgled šampiona teške kategorije

Velika promjena

Tyson Fury izgledom iznenadio ljubitelje boksa - Ovakav nikad ranije nije bio

Midhat Šljivak

Tyson Fury imat će 18. maja priliku postati apsolutni prvak svijeta teške kategorije. Protivnik mu je ukrajinska mašina Oleksandr Usyk, a Kralj Cigana će u ovaj meč očigledno ući mršaviji nego ikad.

Tyson Fury i Oleksandr Usyk odlučit će 18. maja u Saudijskoj Arabiji ko je trenutno najbolji bokser teške kategorije. Bit će to obračun za apsolutnog prvaka svijeta.

Kralj Cigana je već dva puta odlagao meč. Prvi put je događaj otpao zbog batina koje je Fury dobio u duelu s Francisom Ngannuom krajem prošle godine, a događaj planiran za februar pomjeren je zbog posjekotine iznad oka.

18. maj je odabran kao novi datum. Bit će to, po svemu sudeći, posljednja šansa da se meč dogodi, a ovog puta su se Saudijci osigurali da event ne propadne i ako neko od boksera otkaže u borbu ulijeće hrvatski teškaš Filip Hrgović.

Fury bi u borbu s Usykom mogao ući znatno mršaviji nego u ranijim borbama. Po dolasku u Saudijsku Arabiju gdje će prisustvovati meču Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua, izgledao je poprilično mršavo.

Oglasi

Očigledno je britanski bokser odlučio da protiv izuzetno pokretnog Usyka bude nešto lakši i gotovo sigurno da neće vagati 125 kilograma koje je imao u borbi s Ngannouom.

Nije ni ta težina ništa posebno za ono što je Fury radio kada se u jednom trenutku odluči oprostiti. Tada je nagurao preko 160 kilograma težine i bio je na korak od samouništenja.

35-godišnji teškaš trenutno je vlasnik WBC pojasa prvaka svijeta. U karijeri je neporažen i u 35 borbi ima 34 pobjede (24K0) i jedan neriješen meč.

Fury najavljuje nokaut

Tyson Fury najavljuje nokaut protiv Oleksandera Usyka. Tvrdi da će do sedme runde biti sve gotovo.

Oglasi

"Nokautirat ću ga do sedme runde", samouvjeren je Tyson Fury i objasnio je zašto tako misli.

"Imao je samo pet borbi u teškoj kategoriji i nije me impresionirao. Je li dovoljno dobar da pobijedi Kralja Cigana? Neka mu je sa srećom, ja ne vjerujem da me može dobiti. Ako me pobijedi, pružit ću mu ruku i čestitati", rekao je Fury.

Oleksandr Usyk je nekadašnji apsolutni šampion cruiser kategorije. Odlučio je pokoriti i tešku i u tome je itekako uspio.

37-godišnjak je titule po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO uzeo pobjedom nad Anthonyjem Joshuom, protiv istog protivnika je i odbranio pojaseve, a zatim i protiv Daniela Duboisa.

U karijeri sjajni Ukrajinac ima 21 meč i 21 pobjedu. Ukupno je 14 puta slavio nokautom, iako ne važi za velikog nokautera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi