Tyson Fury je u centru pažnje i kada je maska u pitanju

Kralj cigana

Tyson Fury je u centru pažnje i kada je maska u pitanju

Jedan od najboljih svjetskih teškaša današnjice Tyson Fury u centru je pažnje i tokom virusa Covid19. 

Obzirom da je u većini svjetskih zemalja zakonom propisana upotreba zaštitnih maski dok se građani kreću javnim prostorom, Kralj cigana odlučio je krenuti u akciju.

Napravio je maske u nekoliko boja s natpisom 'Gypsy King' što mu je ustvari nadimak.

S istim se uslikao i prezentovao ih pratiocima na Instagramu. Poručio je kako su od tog trenutka puštene u prodaju a da će dio prikupljenog novca otići Nacionalnoj zdravstvenoj službi odnosno radnicima koji su 'na prvoj liniji'.

Kada je u pitanju ono što se dešava u sportskoj karijeri Furyja, treba reći da njega vjerovatno u narednom periodu očekuje treći meč protiv Deontayja Wildera. Borba se trebala dogoditi ovog ljeta, ali će biti pomjerena, najvjerovatnije za sami kraj godine.

U posljednjem meču u februaru protiv Wildera Fury je briljirao i brutalno isprebijao Amerikanca. Smatra se da treći meč neće biti održan ni u Sjedinjenim Američkim Državama ni u Velikoj Britaniji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAYF9Gbp97r/[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi