Tyson Fury: Još samo tri borbe...
Foto - EPA

Britanac ima jasan cilj

Tyson Fury: Još samo tri borbe...

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury tvrdi da su mu ostale još samo tri borbe koje želi odraditi u karijeri.

Čovjek koji je 2015. godine skinuo sa trona vladara teške kategorije Vladimira Klička, imat će šansu 22. februara da dođe do WBC naslova u borbi protiv Deontayja Wildera, a nakon ove borbe želi odraditi još samo dva meča.

Jasno je istakao da ga interesuju samo borbe protiv Dilliana Whytea i Anthonyja Joshue, a njih planira odraditi nakon Wildera.

Potencijalni napadač na teškaške titule, čudesni Ukrajinac Oleksandr Usyk, nije u planovima Kralja Cigana.

"Usyk nije na listi. Nije veliko ime, nikoga ne zanima i borba sa njim ne donosi zaradu. Premali je, ne govori engleski i zašto bih se borio sa njim? Želim samo velike borbe, a on nije jedan od njih. Možda je zvijezda u Ukrajini, ali u Velikoj Britaniji i Americi nikoga ne zanima neki Ukrajinac".

Fury je zatim objasnio koje borce želi sa sobom u ringu.

"Kada pobijedim Wildera dat ću šansu Dillianu Whytu. Izazivač je već 2000 dana i nije dobio šansu", rekao je Fury.

Nakon te borbe izvjesno je da bi imao obračun protiv Anthonyja Joshue, a u slučaju pobjede u britanskom duelu vjerovatno bi završio karijeru.

Fury je u karijeri na omjeru od 29 pobjeda i jednog neriješenog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi