Scena sa početka meča zaledila je sve: Tyson Fury jednostavno nije mogao izgubiti meč od Wildera
Foto - Screenshot

Pogled koji ubija

Scena sa početka meča zaledila je sve: Tyson Fury jednostavno nije mogao izgubiti meč od Wildera

M. Šljivak

Tyson Fury nokautirao je Deontaya Wildera prethodnog vikenda u Las Vegasu i odbranio je naslov WBC prvaka teške kategorije.

U fenomenalnom meču gdje smo vidjeli čak pet nokdauna, na kraju je Fury završio priču u 11. rundi kada je Wilder završio u nokautu.

Da Tyson Fury ima ozbiljnu namjeru da ponovo povrijedi Wildera pokazala je scena sa početka borbe.

Kralj Cigana je prema američkom borcu uputio takav pogled koji je zaledio i brojne navijače pored TV ekrana.

U samoj borbi Fury je išao dva puta na pod i to u četvrtoj rundi. Ipak, uspio je preživjeti brutalne bombe i na kraju je potpuno demolirao Wildera.

Ovo je bio treći i posljednji obračun ovih boksera. Fury ima dvije pobjede, a jedan meč je završen neriješeno.

Naredni izazov za Furyja prema WBC-u bi trebao biti Dillian Whyte, koji je obavezni izazivač, ali njegova je želja meč za apsolunog prvaka svijeta protiv Oleksnadera Usyka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti