Tyson Fury sutra u ringu: Zna da će postati mulitmilioner ako me pobijedi
(Foto: EPA)

Kralj Cigana se vraća

Tyson Fury sutra u ringu: Zna da će postati mulitmilioner ako me pobijedi

M. Šljivak

Tyson Fury nakon sedam mjeseci ponovo ulazi u ring.

Linealni šampion svijeta sutra će u Las Vegasu imati meč protiv njemačkog borca Toma Schwarza, a ovaj duel će mu biti zagrijavanje za novi duel sa Deontayjem Wilderom.

Posljednji meč Fury je imao 1. decembra prošle godine. Dominirao je, bio sjajan u borbi za WBC titulu protiv Wildera, ali su ga dva nokdauna koštala pobjede i meč je završen bez pobjednika.

Sada je pred njim još jedan neporaženi teškaš. Radi se o 25-godišnjem Nijemcu Tomu Schwarzu, koji je iznenađujuće dobio šansu da pokuša pobijediti velikog Furyja.

"Ovo je teška kategorija i Tom Scharz zna da će postati multimilionera ako pobijedi Tysona Furyja i svi njegovi snovi će se ostvariti", rekao je Fury, ali je zatim dodao:

"Ali, pričate sa kraljem teške kategorije. 'Skužit' ću ga već nakon pet sekundi borbe, jer ja to najbolje znam. Nakon pet sekundi ću znati šta da radim s njim", rekao je Fury.

Schwarz je na omjeru od 24-0 u karijeri, a od pobijeda svakako vrijedi izdvojiti trijumfe nad dvojicom bh. boksera.

Na početku karijere 2014. godine nokautom u prvoj rundi je pobijedio Adnana Buharaliju, a 2017. godine je nokautirao i Adnana Redžovića u drugoj rundi.

Sada je međutim pred njim najveći izazov karijere. Fury važi trenutno za najveće ime teške kategorije i bit će interesantno vidjeti kako će se snaći protiv Kralja Cigana.

Borba Fury - Schwarz na rasporedu je u noći između subote i nedjelje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi