Hoće li ovaj čovjek srušiti Kralja Cigana? Fury pet kilograma teži od rivala pred sutrašnji spektakl
Foto - Screenshot

Tyson Fury protiv Dilliana Whytea

Hoće li ovaj čovjek srušiti Kralja Cigana? Fury pet kilograma teži od rivala pred sutrašnji spektakl

Midhat Šljivak

Prvak svijeta teške kategorije po verziji WBC Tyson Fury branit će pojas protiv Dilliana Whytea u meču koji je zakazan sutra na kultnom Wembley stadionu u Londonu.

Kralj Cigana će drugu odbranu pojasa imati protiv sunarodnjaka Dilliana Whytea, 34-godišnjeg nokautera, koji će pokušati da sruši Furyja s trona.

Danas je obavljeno službeno vaganje i posljednje sučeljevanje pred meč. Vaga kod Tysona Furyja pokazala je 120.1 kilogram i nešto više od pet kilograma je teži od Whytea. Izazivač je težak 114.8 kilograma.

Treba svakako istaći da je Fury pet kilograma lakši od posljednjeg meča u kojem je nokautirao Deontaya Wildera. S druge strane Whyte ulazi tri kilograma teži u odnosu na mart prošle godine kada je nokautirao Alexandera Povetkina.

Sučeljavanje između rivala nije bilo previše napeto. Sve je okončano veoma prijateljski, ali prijateljstva sigurno neće biti u ringu pred više od 90.000 ljudi koliko će ih biti na Wembleyju.

Tyson Fury je u profesionalnoj karijeri neporažen. U 32 odrađena meča ima 31 pobjedu i jedan neriješen meč uz 22 pobjede nokautom.

S druge strane Dillian Whyte ima dva poraza u 30 mečeva. Gubio je nokautima od Anthonyja Joshue i Alexandera Povetkina, koji ga je u ljeto 2020. godine uspavao brutalnim nokautom.

Od 28 pobjeda koje ima Whyte je 19 pobjeda upisao nokautom i vjerovatno je to i jedini način da pokuša savladati 13 centimetara višeg protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi