Tyson Fury za pet borbi dobija 80 miliona funti
Tyon Fury je početkom decembra imao borbu protiv Wildera, a njih dvojica bi opet mogli da se bore u maju ove godine

Potpisao ugovor s ESPN-om

Tyson Fury za pet borbi dobija 80 miliona funti

E. Škorić

Američka televizija ESPN potpisala je ugovor sa britanskim bokserom Tysonom Furyjem.

ESPN je zakupio prava na narednih pet prenosa Furyjevih borbi, a Britanac će na osnovu potpisanog ugovora inkasirati čak 80 miliona funti.

Furyjev promoter Frank Warren ukazao je na veličinu ESPN-ove baze pretplatnika kada je rekao da je njegov borac sada na "većoj platformi".

Upitan o pregovorima za borbe sa najvećim imenima divizije, Warren je rekao: "Sada će morati da dođu kod nas i da se bore".

Ugovor je pokazatelj kako su dionice Tysona Furyja porasle u Sjedinjenim Državama nakon njegovog nastupa protiv Deontay Wildera početkom decembra, posebno njegovog dramatičnog oporavka u posljednje vrijeme.

Sada se naravno očekuje revanš Wildera i Furyja, kao i eventuali okraj sa Anthonyjem Joshuom, a na tome će sasvim sigurno raditi promoteri i televizije koje skupo plaćaju svaku sekundu njihovih borbi.

Tyson Fury donirao kompletnu zaradu od meča sa Wilderom

Britanski bokser Tyson Fury održao je riječ i kompletnu zaradu iz meča protiv Deontayja Wildera je dao u dobrotvorne svrhe.

Fury je pred meč koji je održan 1. decembra najavio kako će kompletan iznos koji dobije pokloniti za izgradnju socijalnih domova u Velikoj Britaniji, što je zaista i učinio.

U pitanju je cifra oko sedam miliona funti, a o svemu je Fury rekao:

"Donirao sam kompletnu zaradu, ali ne kako bih sebe promovisao. Pomažem ljudima i ne trebam hvalospjeve zbog toga. Ne želim ni da me zovu onim koji čini dobra djela", rekao je Fury.

Fury je od borbe zaradio dva i po miliona funti, dok je ostatak novca dobio od prodaje TV prava.

Sigurno je da će u revanšu protiv Wildera zarada biti i veća, jer jednostavno, svi žele vidjeti novi okršaj dvojice boraca koji su odradili spektakularan meč koji je završen neriješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi