UFC ludnica: Ngannou pobijedio Velasqueza nakon samo 26 sekundi

Velasquez se ponovo povrijedio

UFC ludnica: Ngannou pobijedio Velasqueza nakon samo 26 sekundi

E. Čaušević

UFC borba između Francisa Ngannoua i Caina Velasqueza se dugo čekala, a na kraju je završena nakon samo 26 sekundi.

Pobjedu u ovom okršaju UFC događaja u Phoenixu ostvario je kamerunski borac Francis Ngannou nakon što se Cain Velasquez povrijedio. Ipak, treba priznati da je Kamerunac zadao nekoliko žestokih udaraca svom protivniku, ali je sudija prekinuo meč jer je vidio da nešto nije kako treba s Velasquezom.

Naime, meč koji se tako dugo čekao trajao je samo 26 sekundi jer je Velasquez nezgodno stao nakon desnog krošea Ngannoua. Jasno se vidjelo da je došlo do povrede koljena i na sreću sudija ja brzo reagovao i zaustavio kamerunskog borca.

Jasno je da bi Ngannou već završio ovaj meč da nije sudija reagovao jer Velasquez nije mogao da se osloni na lijevu nogu. Meč se vodi kao da je završen nokautom, ali mnogi se pribojavaju da bi ovo mogao biti početak kraja za Velasqueza.

On u posljednje vrijeme muku muči s povredama jer je dvije i po godine više proveo po operacijama nego na treninzima. Prve informacije govore da će van borilišta biti čak godinu dana što sigurno itekako zabrinjava sve njegove fanove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi