Ukaljan obraz i čast porodice Nurmagomedov - Katastrofalne vijesti stižu iz SAD-a

Usman Nurmagomedov pao na doping testu

Ukaljan obraz i čast porodice Nurmagomedov - Katastrofalne vijesti stižu iz SAD-a

Midhat Šljivak

Dagestanski borac Usman Nurmagomedov (25) suspendovan je na šest mjeseci nakon što je pao na doping testu nakon meča s Brentom Primusom 7. oktobra. Usman je ostao bez pobjede u ovom neču i vjerovatno ostaje bez pojasa Bellatora u lakoj kategoriji.

Usman Nurmagomedov ostao je bez titule prvaka Bellatora u lakoj kategoriji, te je suspendovan na šest mjeseci zbog pada na doping testu nakon meča protiv Brenta Primusa koji je održan 7. oktobra.

Vijest je potvrdio prvi čovjek Atletske komisije Kalifornije Andy Foster, Usmanu je oduzeta pobjeda protib Primusa i meč je proglašen kao no contest, ali mnogo više boli činjenica da će vjerovatno ostati bez titule i da je suspendovan na šest mjeseci.

Prema navodima Fostera Nurmagomedov je imao recept za lijekove koje je koristio, ali nije ih prijavio komisiji. Na kraju je bio pozitivan na zabranjenu supstancu i napravio je sam sebi veliki problem.

Nurmagomedov još uvijek nije reagovao na ovu vijest, ali jeste njegov posljednji rival Brent Primus.

Oglasi

"Danas sam obaviješten da je moj posljednji protivnik Usman Nurmagomedov pao na doping testu i da je borba sada proglašena kao no contest. Zahvaljujem CSACću i Bellatoru što zajedno promovišu čist sport. Ja sam u dvorani, treniram jako i bit ću spreman da se vratim u turnir za prvaka", rekao je Primus.

Usman je na turniru branio pojas lake kategorije. Lomio je lagano sve rivale i niko nije imao apsolutno nikakve šanse da ga pobijedi.

Čudesni Dagestanac morat će platiti i 50.000 dolara kazne, ide šest mjeseci na hlađenje, a pokvaren mu je i perfektni skor od 18-0.

Usman Nurmagomedov je bolji i od Khabiba

Usman Nurmagomedov ima samo 25 godina i predviđa mu se velika karijera. Na nju je sada bačena mrlja, ali greške se svima dešavaju.

Oglasi

O kakvom borcu se radi svjedoče brojni MMA borci. Riječi menadžera Alija Abdelaziza sasvim su dovoljne.

"Apsolutni je ubica. Specijalista je za Muay Thai i Khabibov je rođak, ako me razumijete? Ako imate imalo Khabibove krvi, znate dobro hrvati", govori on i dodaje:

"Vjerujte mi da je bolja verzija Khabiba. Ubica, pravi ubica. Sve ima, udaračku tehniku, grappling, jiu-jitsu, dobro izgleda i kombinacija je Khabiba, Jona Jonesa i Israela Adesanyje", rekao je Abdelaziz.

Usman će sada biti pod budnim okom svim i vidjet ćemo šta on sve ima reći nakon ovog što mu se desilo.

Top Komentari

Kakaks
Ne mogu ti jadovi nista ukaljati postenim ljudima !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti