Šampion dobio ozbiljan šamar - Javila mu se najveća zvijer iz porodice Nurmagomedov

Topuria dobio izazov

Šampion dobio ozbiljan šamar - Javila mu se najveća zvijer iz porodice Nurmagomedov

Midhat Šljivak

Špansko-gruzijski borac Ilia Topuria nedavno je postao UFC prvak lake kategorije pobjedom nad Alexanderom Volkanovskim. Nakon toga je prozvao brojne zvijezde, pa čak i umirovljenog Khabiba Nurmagomedova. Sada je on dobio izazov i to upravo iz porodice Nurmagomedov.

Ilia Topuria trenutno je neporažen u MMA karijeri. Španski borac gruzijskog porijekla je na omjeru od 15-0 i nedavno je okončao vladavinu Alexandera Volkanovskog u perolakoj kategoriji, te je postao šampion UFC-a.

Odmah je ovaj 27-godišnjak krenuo prozivati velika imena. Čak je spomenuo i Khabiba koji je odavno u penziji.

Umjesto dagestanskog Orla javio mu se Umar Nurmagomedov. Topuria međutim smatra kako neporaženoj mašini iz Dagestana (17-0) treba 'kila' da bi se borio s njim, no ubrzo mu je stigao žestok odgovor.

Javio mu se ovog puta Umarov mlađi brat Usman. Neporaženi šampion lake kategorije Bellatora spreman je da Topuriji pruži meč za pamćenje.

Oglasi

"Za svakog matadora se nađe bik. Umar ne treba nabijati kilažu, on ima brata koji će ti polomiti pi***cu", napisao je Usman Nurmagomedov.

El Matador je nadimak kojeg nosi španski borac. Bačena mu je rukavica u lice ovom prozivkom i lako je moguće da je ovo najava dolaska još jedne dagestanske zvijeri u UFC.

Usman je demolirao konkurenciju u dosadašnjih 18 mečeva. Posljednja pobjeda mu je poništena i proglašena je kao no contest i niko nije bio ni blizu da ga pobijedi.

O njemu se priča kao o najboljem od svih iz porodice Nurmagomedov. Pored moćnog hrvanja kojeg ima, on je i strašan nokauter, te gotovo da nema slabosti u borbi.

Hoće li Usman zaista doći u UFC ili je ovo samo usputna prozivka, ostaje da se vidi. Definitivno bi i njegov dolazak izazvao ogromnu pažnju.

U lakoj kategoriji titulu trenutno drži njegov prijatelj Islam Makhachev, no očigledno je Usman spreman napasti perolaku kategoriju gdje se Topuria sada smatra kraljem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti