Ukrajinski borac Putinu: Ne daji nam ultimatume i ne postavljaj svoje uslove, zaustavite ovaj rat!

Usyk se oglasio

Ukrajinski borac Putinu: Ne daji nam ultimatume i ne postavljaj svoje uslove, zaustavite ovaj rat!

E. Ganibegović

Invazija Rusije na Ukrajinu ne prestaje.

Sve se odražava i na sport koji je stopiran u ovoj istočnoevropskoj zemlji, a mnogi sportisti pružaju poruke podrške Ukrajini, među kojima je i njhov borac Oleksandr Usyk, svjetski prvak u teškoj kategoriji.

On se oglasio emotivnim videom s jasnom porukom da se rat zaustavi.

"Dobro jutro, moje ime je Usyk Oleksandr. Želim da apelujem na ruski narod, ako nas smatrate bratskim narodom, ne dopustite ruskoj vojsci, svojoj djeci dolazak u našu zemlju. Prestanite nas napadati! Također, apelujem na predsjednika Putina. Zaustavi ovaj rat! Ne daji nam ultimatume i ne postavljaj svoje uslove, samo sjedite za pregovarački sto. Moramo razgovarati i prekinuti sve. Naša djeca, naše majke i nane i obični ljudi se kriju u podrumima. Mi smo na našoj zemlji, ponašamo se kako moramo. Štitimo se. Zaustavite ovo, zaustavite ovaj rat!", riječi su Usyka.

Pogledajte i sami njegovo obraćanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi