Vaso Bakočević 'opravdao' težak poraz, ali ono što je radio Croati u oktagonu je bruka i sramota
Foto - FNC / Instagram

Oglasio se nakon poraza

Vaso Bakočević 'opravdao' težak poraz, ali ono što je radio Croati u oktagonu je bruka i sramota

Midhat Šljivak

Francisco Barrio završio je sinoć usred Beograda Vasu Bakočevića. Tapkao je 'Psihopata' u drugoj rundi, a nakon borbe je istakao kako je silno želio da teško nokautira popularnog Croatu i da ga je to ponijelo. Otkrio je i nevjerovatne provokacije koje je uputio rivalu.

Francisco Barrio je rear naked chokeom završio Vasu Bakočevića pred njegovom beogradskom publikom na FNC eventu u Beogradu. Bakočević nije imao šanse protiv mnogo kvalitetnijeg rivala i tapkao je u drugoj rundi.

Nakon borbe 'Psihopata' se obratio javnosti. Tvrdi da se više zabavljao i da je želio brutalno nokautirati Croatu. Radio je sve i svašta da ga isprovocira.

"Bitno je da se dobro zabavimo", počeo je izlaganje Bakočević i nastavlja:

"Zamalo da završim meč u drugoj rundi kad sam ga imao u nokdaunu, ali preživio je debeli. Izvinjavam se mom timu po ko zna koji put što sam ih izdao i ništa nisam slušao. Došao sam s namjerom da ga ugasim ko sijalicu, pa me ponijelo malo".

Oglasi

"Svaka čast sudiji što me nije diskvalifikovao već mi je samo dao minus poen i to dva puta. Grizao sam, udarao glavom, udarao u genitalije koljenima i šakama, vrijeđao Panćija od prve do zadnje sekunde, kao što sam planirao", istakao je Bakočević.

Pošteno je čestitao Croati i najavio je da se već u ponedjeljak vraća u dvoranu na trening.

"Čestitam, ali moraš još da jedeš. Nisi bio blizu da me baciš, morao si kik da uhvatiš i jednom kad sam te izuvao u potiljak si iskoristio, ali sam ustao odmah. Šalim se. Čestitam na pobjedi, ja sam u ponedjeljak u sali. Idemo dalje", napisao je Bakočević.

Barrio je nakon meča također saopštio da je bilo prljave igre od strane njegovog velikog rivala: "Psovao mi je mater, četiri puta me udario glavom, 20 puta u međunožje. Mogu ga tući koliko treba, ne može mi ništa. Pokazao sam da sam bolji", poruka je argentinsko-hrvatskog borca.

Croati je ovo 12. pobjeda karijere u kojoj ima tri poraza, a Bakočević je upisao 24. poraz uz 43 pobjede.

Treba svakako napomenuti da je argentinsko-hrvatskog borca nakon što je savladao Bakočevića prozvao Dušan Džakić koji se namjerava vratiti u oktagon nakon duže pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi