Veliki povratak boksa, ali na poprilično čudan način: Gledaoci će gledati borbe iz dvorišta

Eddie Hearn potvrdio da se vraća boks

Veliki povratak boksa, ali na poprilično čudan način: Gledaoci će gledati borbe iz dvorišta

Midhat Šljivak

Poznati promotor Eddie Hearn potvrdio je da planira organizovati bokserske evente u dvorištu svog imanja.

Hearn je nedavno predstavio projekat izgradnje pomoćnih objekata u dvorištu svoje vile, a tu će biti namješten ring kako bi se u njegovom dvorištu boks vratio na veliku scenu.

"Radimo na povratku, a planirani datum za prvi event je 15. julu. Iskreno, u početku sam žurio da što prije završimo sve, a kako su dani prolazili spustio sam loptu jer dugo čekanje donosi više prepreka", rekao je Hearn i nastavio je:

"Bokseri se polaku vraćaju sparinzima. Doduše, u Velikoj Britaniji još uvijek ne, ali do 15. jula bi se moglo sve srediti. Taj datum nije međutim fiksan i može se pomjeriti za sedmicu dvije. Nama bi i odgovaralo da imamo više vremena", rekao je on.

Prenos iz njegovog dvorišta ići će širom svijeta i ovo će biti zaista jedinstven slučaj u historiji boksa. Pretpostavlja se da bi ovu priredbu trebali predvoditi teškaši Dillian Whyte i Alexander Povetkin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi