Internet objava Vladimira Klička povodom dešavanja u Rusiji je postala hit: "To se zove karma"

Bivši ukrajinski bokser "slavi"

Internet objava Vladimira Klička povodom dešavanja u Rusiji je postala hit: "To se zove karma"

Edmir Škorić

U Rusiji već nekoliko sati traje državni udar, a Jevgenij Prigožin, šef Wagner grupe, najavio je pohod na Moskvu, što je razbjesnilo predsjednika Rusije Vladimira Putina. Cijeli slučaj prati i Vladimir Kličko, bivši svjetski prvak u boksu.

Ruska invazija na Ukrajinu traje od februara prošle godine, a zemlja koja se brani redovno pruža jak otpor. Prema posljednjim informacijama, 200.000 četvornih kilometara minirali su Rusi. Ipak, ukrajinska strana uspjela je povratiti osam sela u regijama Zaporožja i Donjecka.

"Neki ljudi misle da je to holivudski film i sad očekuju rezultate. Nije. U pitanju su ljudski životi", rekao je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky za BBC. U međuvremenu se u Rusiji mnogo toga događa.

Jevgenij Prigožin, šef Wagner grupe, objavio je na Telegramu da njegovi borci ulaze u Rostov na Donu i Voronjež, te najavio marš na Moskvu kako bi se uspostavila "pravda u vojsci".

Vladimir Putin reagovao je na ovaj slučaj uputivši poruku naciji i opisavši Prigožina kao "kriminalnog prevaranta".

Oglasi

"Borba za sudbinu našeg naroda zahtijeva jedinstvo. Postupci koji nas dijele su izdaja, zabijanje noža u leđa, kao 1917. godine. Mi to nećemo dopustiti”, rekao je Putin.

Cijelu stvar sa zanimanjem prati Vladimir Kličko, bivši bokser i brat Vitalija, gradonačelnika Kijeva. Ukrajinac je napravio sadržajnu objavu na društvenim mrežama, objavivši emoji sličice kokica, ruskih zastava i svinje.

Objava je jako odjeknula na Twitteru. "Ovo je zlato", "to se zove karma", "lijepo je vidjeti", "nadajmo se da će uništiti jedni druge", pišu korisnici interneta ispod Kličkove objave.

Vladimir Kličko je završio boksersku karijeru u avgustu 2017. godine, četiri mjeseca nakon poraza od Anthonyja Joshue tehničkim nokautom u 11. rundi. Ukrajinac je u karijeri dobio 64 od 69 borbi, od čega 53 nokautom. Bio je superprvak WBA, prvak WBO, IBF i IBO organizacija.

Moguće je da će se Kličko odlučiti vratiti u ring jer je posljednjih mjeseci otvoreno rekao da razmišlja o takvoj ideji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi