Umjesto slave odabrao selo: Zabit je čuo teške vijesti i tu je bio kraj svih nada

Magomedsharipov uživa u penziji

Umjesto slave odabrao selo: Zabit je čuo teške vijesti i tu je bio kraj svih nada

Midhat Šljivak

Dagestanac Zabit Magomedsharipov nekada je važio za veliku UFC zvijezdu. Sjajni borac je u oktagonu izgledao fenomenalno i apsolutno su svi očekivali da će uzeti titulu perolake kategorije. Međutim, on je na vrhuncu slave krajem 2022. godine odlučio okončati karijeru, vratio se kući na selo i počeo je novi život.

Zabit Magomedsharipov trebao je postati nova zvijer iz Dagestana. Radio je vrhunske mečeve u UFC-u, ali on je 2022. godine odlučio okončati karijeru i početi novi život u dagestanskom selu u kojem je rođen.

Razlog za prekid karijere navodno je bio zdravstvene prirode. Imao je problema s imunim sistemom i morao je na operaciju.

Zdravlje je sjajnom borcu draže od karijere. Odlučio je da se potpuno povuče, mirno živi i uživa u prirodnim ljepotama svog sela, te je doslovno pobjegao od svega lošeg što ga okružuje.

Ono što je jako bitno je činjenica da se vratio treninzima. Posvetio se mlađem bratu Khasanu koji nije želio previše otkrivati o tome šta se dešava njegovom bratu.

Oglasi

"Zabit je dobro, zainteresovan je za takmičenja u hrvanju i grapplingu u budućnosti", rekao je Khasan kojem je Zabit mentor i trener.

Zaibt Magomedsharipov uživa u Dagestanu (Foto: Instagram)

Nekadašnji borac je u 32. godini života odlučio da postane ljekar. Na snimcima koje objavljuje jasno se vidi da je započeo s obrazovanjem. Očigledno je zbog svog problema odlučio da napravi ovaj iskorak i da pomaže ljudima.

Priroda je ono što Magomedsharipov najviše voli. Uglavnom ga ljudi sreću na dagestanskim planinama, gdje je izuzetno čist i svjež zrak i koji definitivno pomaže u oporavku.

MMA karijeru fenomenalni borac je okončao s omjerom od 18 pobjeda i jednog poraza. Jedini poraz je doživio na otvaranju karijere, dok je u UFC-u imao omjer 6-0.

Prava je šteta što je zbog bolesti morao da se povuče. Predviđali su mu ogromnu karijeru, no na kraju je ipak od njega bolest bila jača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti