Svjedočenje koje pokazuje ko je i šta je Khabib: "Ovo još niko nije ispričao..."
Zubaira Tukhugov otkriva nevjerovatne stvari o Khabibu

Zubaira Tukhugov otkriva

Svjedočenje koje pokazuje ko je i šta je Khabib: "Ovo još niko nije ispričao..."

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov jedan je od najvećih boraca svih vremena, a kakav je čovjek dovoljno kroz priče svjedoče njegove kolege iz dvorane s kojima ima bratski odnos. Zubaira Tukhugov otkriva kako je Khabib zbog njega bio spreman pocijepati ogroman ugovor za borbu protiv Dustina Poiriera.

Khabib Nurmagomedov je godinama dominirao u UFC-u. Apsolutno niko nije mogao ništa dagestanskoj mašini, ali nakon smrti oca on više nije imao želju za borbom i otišao je u penziju s omjerom od 29-0.

Radio je nakon toga kao trener. Islama Makhacheva i Usmana Nurmagomedova je vodio do šampionskih pojasa, a i prije toga je radio dosta toga za svoju braću i prijatelje iz dvorane.

Zubaira Tukhugov otkriva kako je The Eagle bio spreman da pocijepa ogroman ugovor za meč s Dustinom Poirierom nakon što je čuo da UFC nema namjeru na card postaviti Tukhugova.

"Ovo još niko nije ispričao. Bio sam pod suspenzijom, ugovor mi je raskinut, ali Khabib je rekao: 'Zubaira će se prvi boriti, a onda ja'. Nakon borbe s McGregorom UFC ga je zaista trebao, pa su mi zbog njega dali novi ugovor

"Obećali su mi da ću se boriti u Abu Dhabiju zajedno s Khabibom i Islamom, ali se zatim javio Dana White i saopštio je da za mene nema mjesta za tu večer i da će me prebaciti da se borim u Moskvi".

Oglasi

"Pokušao je nagovoriti Khabiba da se to tako i desi, ali on to nije dao. Rekao je: 'Ok, sad ću pocijepati ovaj ugovor i svoje mjesto ću prepustiti Zubairi, kad već nemate mjesta za njega'. To je trebala biti njegova prva velika isplata, molio sam ga da to ne radi."

"Potom me pozvao Hunter Campbell i rekao je da poštuje Khabibove želje i da je odlučio da skloni nekoliko boraca i da meni dopusti da se borim. Tako sam postao dio tog carda", otkriva Tukhugov.

Zubaira Tukhugov je bio dio haosa nakon meča Conora McGregora i Khabiba. On je krenuo na Irca i zadao mu je udarac, a zbog svega je dobio suspenziju od UFC-a.

Oglasi

Trebao je dobiti i otkaz, no Khabib je reagovao i zaustavio je UFC u takvoj namjeri. Zubaira je ostao član najjače svjetske MMA promocije sve do februara prošle godine kada je otpušten.

On je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 27 borbi i ima učinak od 20 pobjeda, šest poraza i jednog neriješenog meča.

Tukhugov se od odlaska iz UFC-a još nije borio. 33-godišnjak još nije odlučio hoće li nastaviti karijeru, ali pretpostavlja se da hoće i da će karijeru nastaviti u nekoj od drugih promocija.

Imao je sasvim solidne nastupe u najjačoj MMA promociji svijeta, no nije nivo borca kakvi su Khabib ili Islam Makhachev.

Top Komentari

zajid08
Jasta, koja je ljudina ovaj Khabib, pravi brat......sa Putinom. Manite nas ovih clanaka, molim vas....Nismo mi od juce...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi