10-godišnjak s leukemijom poslao srceparajuće pismo Mihajloviću: Zapamti jednu stvar...

Trener Bologne dobio pismo

10-godišnjak s leukemijom poslao srceparajuće pismo Mihajloviću: Zapamti jednu stvar...

Srceparajuća press konferencija koju je Siniša Mihajlović održao u subotu poslijepodne dirnula je mnoge, a posebno jednog dječaka iz Monze.

Mihajlović je u subotu saopštio da boluje od leukemije i da je pred njim najteža životna utakmica, a 10-godišnji dječak Mirko odlučio je da mu pošalje pismo.

Mirko također ima leukemiju i umjesto da juli, kao njegovi vršnjaci, provede na plaži trčeći za loptom, on je prisiljen da bude u bolnici i da se liječi. Ipak, veliki je optimista što je pokušao prenijeti i na trenera Bologne.

"Ja sam Mirko, dječak od 10 godina s velikim kvalitetima. Do oktobra 2018. godine bio sam normalno dijete. Igrao sam se, išao u školu i podržavao Parmu. Onda, u oktobru sam otišao u bolnicu, imao sam leukemiju. Tada nisam znao šta je to, ali kasnije sam saznao sve o ovoj opakoj bolesti. Imao sam dva izbora - plakati po čitav dan ili krenuti u borbu", kaže Mirko Siniši i dodaje:

"Najveću pomoć dobio sam od fudbalera Parme, posebno Gazzala i Inglesea. Išao sam na fudbalske stadione kao ti i pratio sam svoj omiljeni tim. Te aktivnosti su mi pomogle da prođem kroz sve te mjesece. Gledao sam utakmice i čitao sve što je vezano za fudbal. Ipak, u maju sam primio nove loše vijesti. Tretmani više nisu bili dovoljni, morao sam na transplataciju. Osim toga, prvenstvo je završeno..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Mirko ne odustaje.

"14. maja imao sam transplataciju koštane srži i trenutno se čini da je sve u redu. Prije par dana, vidio sam da ste na press konferenciji bili vrlo tužni. Niko ne razumije vaš strah bolje od mene. Iako imam samo 10 godina, strah je jednak za sve nas. Želim vam reći da ne odustajete, da ispustite toliko suza jer su one znak snage i da učinite sve što trebate učiniti jer će vas to brže izliječiti. Nadam se da će vam moj savjet pomoći. I, ko zna, možda ćemo se jednog dana sresti, ja na tribini, vi na trerenu. Poseban zagrljaj od Mirka. I zapamti, ponekad vuk nije toliko zloban kao što zvuči", napisao je hrabri Mirko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi