Sudija iz VAR sobe o skandalu sa Orsatom i Pjanićem: Nije čudo što postoji sumnja!

Oglasio se nakon dvije godine

Sudija iz VAR sobe o skandalu sa Orsatom i Pjanićem: Nije čudo što postoji sumnja!

Midhat Šljivak

Bivši tužioc Fudbalskog saveza Italije Giuseppe Pecoraro je početkom maja objavio kako je bilo velikih pritisaka na njega nakon utakmice iz 2018. godine u kojoj je Juventus na Giuseppe Meazzi savladao Inter s 2:3.

On je javno objavio da nije dobio fajlove vezane za crveni karton kojeg je trebao dobiti bh. veznjak Miralem Pjanić, te da su mu oni dostavljeni tek nakon nekoliko mjeseci, no i tada su bili nepotpuni.

Glavni sudija velikog derbija Daniele Orsato žestoko je kritikovan nakon što nije pokazao crveni karton za Pjanića, iako su mu to iz VAR sobe signalizirali. Nakon svega nije bilo pravog izvještaja i određeni detalji vezani za propuste su nedostajali.

"Tražili smo audio i video dijaloge između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sljedeće sezone. Kada smo otvorili datoketu, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovori Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio", rekao je nedavno Pecoraro.

Nakon svega oglasio se i bivši sudija Claudio Gavillucci koji je bio dio ekipe u VAR sobi. Komentarisao je kompletan događaj i dešavanja tog dana.

"Dobro je što u VAR sobi postoji kamera koja snima svaki trenutak od početka utakmice. Ne znam da li su određeni fajlovi isječeni ili nestali, ali ako ih je Pecoraro tražio i ako mu nisu dostavljeni nekoliko mjeseci, normalno je da postoji sumnja", rekao je Gavilluci.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pobjeda Juventusa protiv Intera od 3:2 bila je ključna u borbi za titulu prvaka. Juve je prošao prvi kroz cilj i nastavio je svoju višegodišnju dominaciju.

Brojni komentari vezali su se za ovaj meč, a i dan danas mnogi vjeruju da je Star dama imala vjetar u leđa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Juve, Real, Barca, PSG vazda sudije imaju mada Psg moze samo u Francuskoj, dok ovi i u Ligi Prvaka imaju
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi