11 utakmica, trofej više i penzija!

Nevjerovatna statistika

11 utakmica, trofej više i penzija!

Dugogodišnji član Benfice Paulo Lopes je saopštio da u 40-godini okončava svoju karijeru. A ovaj iskusni golman odlazi u stilu - za Benficu je odigrao samo 11 utakmica, ali je sa ovim klubom došao do 12 trofeja.

Lopes je član Benfice bio u dva navrata, do 1997. do 2002. godine, te od 2012. godine do odlaska u penziju.

Međutim, ovaj čuvar mreže je vječito bio treći izbor među stativama, a većinu vremena je provodio na mnogobrojnim posudbama u Portugalu.

Njegova karijera bi možda prošla neopaženo da nije njegove nevjerovatne statistike sa Benficom.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Lopes je tako član Benfice bio dugih 13 sezona, odigrao je samo 11 utakmica, ali je osvojio 12 trofeja i to četiri titule prvaka Portugala, dva Kupa Portugala, tri portugalska Liga kupa i tri Super kupa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi