Klub koji je nekada igrao u Bundesligi dotakao samo dno i ponovo ispao iz treće lige!

U posljednjem kolu su mogli osigurati opstanak, ali u tome nisu uspjeli

Klub koji je nekada igrao u Bundesligi dotakao samo dno i ponovo ispao iz treće lige!

S. Pašalić

Klub koji je nekada igrao u njemčkoj Bundesligi danas je ispao iz 3. Bundeslige.

Radi se o Energie Cottbusu za koji je nekada igralo nekoliko bh. nogometaša. Cottbus je danas igrao utakmicu posljednjeg kola protiv Braunschweiga u gostima i trebala mu je pobjeda da bi ostao u 3. Bundesligi.

Braunschweig je poveo u 31. minuti golom Pfitznera sa bijele tačke, a Viteritti je u 57. minuti također sa bijele tačke izjednačio na 1:1, ali Cottbus do kraja ipak nije uspio stići do preokreta.

Cottbus je posljednji put igrao u Bundesligi u sezoni 2008/2009, a nakon toga su pet sezona proveli u 2. Bundesligi, da bi nakon toga završili i u 3. Bundesligi i tu se zadržali dvije godine.

Ali tu nije bio kraj s obzirom da su nakon toga ispali i u Regionalnu ligu, a onda su se prošle sezone u velikom stilu vratili u 3. Bundesligu nakon što su ispred 2. ekipe na tabeli imali čak 31 bod prednosti, međutim nakon samo jedne godine u trećoj ligi ponovo će se vraatiti u Regionalnu ligu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi