U Evropi teško da postoji neizvjesniji kraj prvenstva: Pet timova, a samo dva kola...

2. Bundesliga

U Evropi teško da postoji neizvjesniji kraj prvenstva: Pet timova, a samo dva kola...

Edmir Škorić

U njemačkoj 2. Bundesligi ostala su da se odigraju još dva kola, ali čini se da će ljubitelji popularne Cvajte uživati u preostalim mečevima jer se vodi žestoka bitka za pozicije koje donose promociju u Bundesligu.

Trenutno čak pet timova ima šansu da se plasira u Bundesligu i gotovo niko nije siguran da će uspjeti u tome. Lider je Schalke s 59 bodova, Darmstadt i Werder imaju po 57, a gradski rivali HSV i St. Pauli po 54 boda.

Nije teško zaključiti da je Schalke najbliže povratku u Bundesligu, ali i ostali timovi imaju svoje računice. Prve dvije ekipe direktno će se plasirati u najviši rang njemačkog nogometa, dok trećeplasirana razigrava sa 18. ekipom Bundeslige.

Schalke u pretposljednjem kolu dočekuje petoplasirani St. Pauli, dok Darmstadt ide u goste Fortuni Dusseldorf, a Werder u gostima kod Auea jednostavno nema pravo na kiks. Aue je već ispao iz lige i to će biti gostima iz Bremena olakšavajuća okolnost.

HSV kod kuće mora da pobijedi Hannover i onda će zadržati šanse da se ili direktno plasira u Bundesligu ili kroz doigravanje, a upravo je ta treća pozicija trenutno primarni cilj ovom timu.

Postoji niz kombinacija, a velika uzbuđenja mogu se očekivati i u posljednjem kolu. Tek tada bismo mogli vidjeti neke važne okršaje, ali svi žele na ovaj ili onaj način opet igrati u Bundesligi.

Schalke je po svemu najbliži tome, Darmstadt i Werder bi mogli da preuzmu drugo i treće mjesto, a u najtežoj situaciji su HSV i St. Pauli, no navikli smo se na razna nogometna čuda, pa se i jedni i drugi nadaju da će na kraju ove trke uspješno proći kroz cilj.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Raspored timova iz vrha u zadnja dva kola:
33. kolo:
Schalke - St. Pauli
Fortuna D. - Darmstadt
Aue - Werder
HSV - Hannover

34. kolo:
Nurnberg - Schalke
Werder - Regensburg
Darmstadt - Paderborn
Hansa - HSV
St. Pauli - Fortuna D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi