Petrović pred Željezničar: Izvest ćemo najbolji mogući tim
Petrović u razgovoru sa svojim pomoćnicima

Meč se igra u subotu

Petrović pred Željezničar: Izvest ćemo najbolji mogući tim

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

Zrinjski je jučer bez većih problema preskočio još jednu prepreku u Kupu BiH. Plemići su sa 2:0 savladali Jedinstvo u revanš susretu četvrtfinala i tako se plasirani u polufinale ovog takmičenja.

Bila je to lagana pobjeda domaćih i uvertira pred meč 23. kola Wwin lige protiv FK Željezničar u subotu od 16 sati.

O meču sa Jedinstvom, te Željezničaru govorio je trener Zrinjskog Željko Petrović. Zrinjski gubi korak u borbi za prvaka, no neće se Mostarci lako predati.

"Bilo je to očekivati, bili smo apsolutni favoriti i prije prve utakmice. Dobili smo ukupno 3:0, a mogli smo u nastavku postići još koji gol i trebali smo zbog ljudi koji su došli da nas podrže. Nismo imali sreće u završnici, no prošli smo i to je bio cilj. Nastavljamo se spremati za nastavak prvenstva, te Kup dalje", rekao je Petrović.

Filip Brekalo je zbog teže povrede morao napustiti meč.

"Iskočilo mu je rame. Želiš mu dati šansu, momak odigra dobro i desi se peh. To je sastavni dio u nogometu. Odmah se trebamo okrenuti Željezničaru".

Oglasi

Optimista je pred subotnji meč pred svojim navijačima.

"Izvest ćemo najbolji mogući tim koji treba da iznese tu utakmicu", dodao je Petrović.

Zrinjski je na drugom mjestu i ima 43 boda, te zaostaje za vodećim Borcem čak 12 bodova. Željezničar je na 11. mjestu i u veoma teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi vode bitku za opstanak i svaki bod im je bitan, no u gostima se teško mogu čemu nadati. U 11 gostovanja upisali su isto toliko poraza, što zvuči i pomalo nevjerovatno.

Treba istaći da još uvijek nisu delegirane sudije za navedeno kolo, a to će se prema informacijama koje imamo desiti tek sutra.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
željo, žao nam je, pogotovo radi samira, ali zbog regularnosti prvenstva moramo ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi