92-godišnji dedo prevalio put iz Urugvaja na stadion Athletica da bi gledao svoj klub

Kapa do poda!

92-godišnji dedo prevalio put iz Urugvaja na stadion Athletica da bi gledao svoj klub

S. Grebović

Protivnici najvažnije sporedne stvari na svijetu znaju reći "Ma to je samo igra", međutim na hiljade je primjera koji ih demantuju, a jedan od njih je i ovaj.

Izvjesni José Luis Hidalgo je 92-godišnji dedo iz Urugvaja koji ne žali pređene kilometre i potrošeni novac da bi još jednom, možda posljednji put, gledao svoj najdraži klub - Atheltic Bilbao.

Hidalgo je inače rođeni Baskijac koji živi daleko od svog doma, ali ga udaljenost i vremenska zona nisu razdvojili od najdražeg mjesta. 

Uz pomoć prijatelja i sa štapom u jednoj ruci, Hidalgo je odradio punu turneju po stadionu. Bio je počasni gost svog kluba za vikend u remiju sa Valladolidom 1-1, a čelni ljudi Athletica su bili dovoljno ljubazni da mu omoguće i pristup klupskim prostorijama kao i razgovor s igračima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prilogu koji je o njemu snimila jedna španska televizija možemo ga vidjeti kako razgovara s prvotimcem Bilbaa Inakijem Williamsom.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kaze se djedica, a ne dedo, gamadi bosanska, srednje bosanska sto kopirate srbe
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi