A, Džeko? Ovo su vjerovatni sastavi Juventusa i Rome za okršaj u Torinu
Stara dama korača ka novoj tituli i već sada ima pozamašnu prednost u odnosu na rivale, dok je Roma najviše razočarala u dosadašnjem dijelu sezone.

Veliki derbi Serije A

A, Džeko? Ovo su vjerovatni sastavi Juventusa i Rome za okršaj u Torinu

Endin Čaušević

Veliki derbi između Juventusa i Rome igra se večeras u Torinu u okviru 17. kola italijanske Serije A.

Baš kako smo navili već sedam godina na prvom mjestu nalazi se Juventus koji već ima osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli, dok je Roma apsolutno zakazala u dosadašnjem dijelu sezone i nalazi se na tek sedmom mjestu sa čak 22 boda manje od večerašnjeg rivala.

Ono što može radovati Eusebija Di Francesca jeste da se Edin Džeko konačno oporavio od povrede, te da će biti u konkurenciji za meč sa Starom damom. No, kako italijanski mediji pišu bh. napadač će vjerovatno meč početi s klupe.

S druge, strane Max Allegri nema previše problema sa sastavom, a od prve minute vjerovatno će igrati i bh. reprezentativac Miralem Pjanić. Naravno, najviše se očekuje od Cristiana Ronalda koji će s Dybalom i Mandžukićem večeras biti najistureniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerovatni sastav Juventusa: Szczesny, De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Bentancur, Matuidi, Pjanić, Dybala, Mandžukić, Ronaldo.

Vjerovatni sastav Rome: Olsen, Santon, Manolas, Fazio, Kolarov, Cristante, Nzonzi, Cengiz Under, Zaniolo, Florenzi, Schick.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Koji glupani na ovom portalu jbt pa jučer ste objavili da Di Francesco govori kako Džeko nije igrao 2 sedmice i da može biti samo izmjena danas a ovaj novinar se sad čudi kao gdje je Džeko. Wtf
24 0
daca
Ne znam sta ocekuju od Rome ova ekipa je za sredine ekipe.Pa ovi igraci nisu za Frosionea osim Kolarova al jebu ga godine
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti