A gdje je Hajrović?

Zašto bh. reprezentativac nikako ne igra?

A gdje je Hajrović?

Edmir Škorić

Atletico Madrid je večeras u sklopu četvrtog kola španske Primere gostovao Eibaru, te je slavio s 2:0.

Atletico je u Eibaru stigao do treće pobjede i došao je na drugo mjesto sa devet osvojennih bodova. 

Izabranici Diega Simeonea riješili su pitanje pobjednika pogocima u posljednjih pola sata. Correa je u 62. pogodio za vodstvo Madriđana, da bi potom Torres u 77. postavio konačnih 2:0.

No, ono što nas zabrinjava jeste činjenica da Izet Hajrović nije bio u rosteru Eibara. Bh. reprezentativac je ovog ljeta došao u Eibar iz Werdera, no u prva dva kola nije uopće bio u planovima trenera.

Nije Hajrović igrao ni u Werderu posljednjih mjeseci i zaista nemamo pravi razlog zašto je to tako. Nema informacija da je Hajrović povrijeđen, da je u nekim sukobima s određenim ljudima u Eibaru, pa zašto onda nije u timu?

Usput, dodajmo da je ranije Real s 1:0 pobijedio Granadu, dok je Valencia remizirala s Betisom (0:0) na Mestalli.

Primera, 4. kolo:

Eibar - Atletico 0:2 (Correa 62, Torres 77)

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia - Betis 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.