A nama baraž je: Polufinale igramo na domaćem terenu, poznat je mogući rival

Neslavan kraj kvalifikacija

A nama baraž je: Polufinale igramo na domaćem terenu, poznat je mogući rival

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH će i nakon ovih kvalifikacija kroz baraž pokušati da izbori plasman na svoje prvo Evropsko prvenstvo.

Zmajevi kroz grupu sa Italijom, Finskom, Armenijom, Grčkom i Lihtenštajnom nisu uspjeli direktno otići na EURO pa će zahvaljujući prvom mjestu u svojoj grupi Lige nacija igrati baraž.

Nakon osmog kola kvalifikacija mogući protivnici BiH u baražu su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels.

Baraž se igra poput mini turnira sa polufinalnim i finalnim mečem. S obzirom da su Zmajevi bili prvi u grupi LN u polufinalu 26. marta 2020. godine će biti domaćini, dok će eventualni domaćin finala biti određen žrijebom. Finalni susret igra se 31. marta.

S obzirom da je najbolje rangirana od četiri selekcije igra protiv najslabije rangirane, dok se druga i treća sastaju međusobno već sada je izvjesno da će bh. reprezentacija u play-offu igrati protiv Sjeverne Irske od koje je bila uspješnija u Ligi nacija. U eventualnom finalu bi čekali boljeg iz duela Velsa i Slovačke.

Kada je u pitanju Liga A baraž bi trebali igrati Švicarska, Island te dvije od tri sljedeće selekcije Bugarska, Izrael, Rumunija.

U play offu iz Lige C će se eventualno takmičiti: Škotska, Norveška, Srbija te jedna od selekcija između Bugarske, Izraela i Rumunije.

Gruzija i Bjelorusija imaju zagarantovan nastup u žrijebu u okviru Lige D, a prema trenutnoj situaciji protivnici su im Sjeverna Makedonija i Kosovo.

UEFA je navela da bi prema trenutnom scenariju dodatni žrijeb odlučio koje dvije selekcije između Bugarske, Izraela i Rumunije će u play-off Lige A, a koja u play-off Lige C.

Prema trenutnoj situaciji učesnici baraža su sljedeći:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Liga A: Švicarska, Island, Bugarska/ Izrael/ Rumunija
Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels, Slovačka, Sjeverna Irska
Liga C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/ Izrael/ Rumunija
Liga D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

Žrijeb baraža na programu je 22. novembra, a polufinale i finale se igraju 26. i 31. marta 2020. godine.

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
NAMA SU BARAZ/KVALIFIKACIJE i Svjetska i Evropska prvenstva..Kosovo zivi EUFORIJU, koju smo mi imali kada smo se plasirali na SVJETSKO.. dok mi ismijavamo susjede kada izgube od Portugala ili Spanije, a nama mjeru uzimaju velesile poput SKIJASA iz Finske, ili PASTIRA iz Armenije..
35 4
Vinetu
Causevicu nepismeni! Ne moze bit poznat eventualni rival, nego eventualni rivaliiii. Sta je sa Danskom, oni su se kao vec plasirali? Republika Irska je vec ispala, je li? Ne lupetaj na ranu zoru!
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi