Prosinečki: Problem je što su oni htjeli pobjedu više, a ja ću porazgovarati s ljudima iz Saveza

Naš selektor nakon meča

Prosinečki: Problem je što su oni htjeli pobjedu više, a ja ću porazgovarati s ljudima iz Saveza

Bh. selektor Robert Prosinečki nije bio zadovoljan igrom našeg tima nakon večerašnjeg meča protiv Grčke.

On je govorio na press konferenciji i rekao sljedeće:

"Grci su bili bolje, imali su svoje šanse. Mi smo griješili pas, mngoo čistih lopti smo im davali. Imali smo jako mnogo problema. Igrači koji su išli nisu donijeli nikakav preokret. Nažalost, izgubili smo šanse da se kroz grupu plasiramo, ali ostaje nam baraž".

"Ne znam šta da kažem. Jedan meč odličan, pa pnda katastrofa, ne znam koji je razlog".

"Mislim da danas nismo bili na nivou njihovom. Možda u jednom trenutku samo... Oni su i trkački bili bolji, više su i željeli pobjedu što mi je vrlo čudno. Nismo organizovali našu igru. Nismo bili dovoljno zreli. Sigurno da ćemo napraviti i neke analize".

"Ja sam već nakon meča protiv Armenije rekao da ne mogu vjerovati da to možemo izgubiti. Danas stvarno nismo bili na nivou. Ne znam zbog čega jer smo uradili sve što je bilo u našoj moći da do toga ne dođe. Grci nisu imali šansu večeras da odu na EURO, mi jesmo, a oni su opet željeli pobjedu više".

Otkrio je i svoju sudbinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sigurno da ću porazgovarati sa predsjednikom i sa svima pa ćemo vidjeti šta će se dalje dešavati", kazao je Robert Prosinečki.

Top Komentari

Kliker
Propast reprezentacije je počela još u Austriji nakon prijateljske utakmice protiv Egipta kada smo izgubili sa 2:0. Safet Sušić Pape je pokupio sve kasete iz Saveza i nikada ih nije vratio, a vjerovatno je i sam zaboravio gdje ih je zaturio tako da je onemogućio i sebi i Meši Baždareviću i Prosinečkom bilo kakav smislen rad!
11 0
BiHScout
Za ovaj dres se gine, kad vidis taj grb, nasu zastavu, za koju su se dosta ljudi, nasi vojnici, sehidi, borili, za nju se place, ubijao bi za nju, za taj voljeni dres. Da bi imao priliku jednom da ga obucem sve bi dao. To veceras, i ne samo danas, zadnjih par godina ni od kojeg igraca osim ibisevica nisam vidio. Taj patriotisam, koji nurkic u kosarci pokazuje, niko vise nije pokazao. Fali nama to, fali na ta ekipa koju kosovo ima. Oni ginu za drzavu i narod. Fali nam to.. tu nema trener nista s tim, nema niko. Nema veze kakav je savez nek su oni lopovi, kad izadjes na travu i cujes svoju himnu trebas sve da zaboravis, trebas da se boris , i pobjedjivas. Ako izgubis, ali se na tebi vidi dao si se ubijao za nasu zemlju, da si plako za sansama, za golom, sve ti se oprasta, ali ovo veceras se ne zaboravlja..
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti