A nekada je igrao za Austriju: Hadžić prognozirao rezultat u Beču

Tražen u austrijskim medijima

A nekada je igrao za Austriju: Hadžić prognozirao rezultat u Beču

Euforija pred večerašnju utakmicu između Austrije i naše zemlje zaokupirala je i Anela Hadžića, vezistu mađarskog MOL Vidija.

Premda ne dobija pozive otkako je Robert Prosinečki preuzeo reprezentaciju, ovaj 29-godišnji nogometaš je i dalje uz Zmajeve, a kako je i sam odrastao u Austriji, za tamošnje medije boljeg sagovornika pred nadolazeći duel nije bilo.

Prisjetio se najprije Hadžić kako je još kao igrač Rieda nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Austrije...

"Bez Austrije ne bih bio gdje sam danas, to je sigurno, ali moja prava država je BiH. Za Austriju navijam uvijek, ali sada će biti drugačija situacija, pošto igrate sa BiH", iskreno je rekao Hadžić tamošnjim novinarima, pa dodao:

"Neće nam biti lako u Beču. Austrija igra vrlo dobro na domaćem terenu, uz to imaju i dobrog selektora, s kojim sam imao priliku sarađivati u Sturmu. Tu su i igrači poput Alabe, Arnautovića, pa Baumgartlingera, ali i BiH ima Džeku i Pjanića koji su svjetske klase."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Osvrnuo se Hadžić i na to što ga nema na spisku Prosinečkog.

"Svaki trener ima svoje ideje. Ako procijeni Prosinečki da mogu pomoći, sigurno ne bih odbio poziv. Rezultati su sada vrlo dobri", istakao je Hadžić, pa na kraju i prognozirao rezultat: "2:1 za BiH".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi