A tek je počeo karijeru: Bh. stručnjak uveo Twente u elitu
Foto: Twente

Veliki uspjeh za Marina Pušića

A tek je počeo karijeru: Bh. stručnjak uveo Twente u elitu

Teme:

Twente predvođen bh. stručnjakom Marinom Pušićem poslije godinu se vratio u elitu, Eredivisiju.

U minulom kolu Twente je remizirao s mladom momčadi AZ Alkmaara (0:0), a taj bod, kao i poraz Sparte od rezervista PSV-a, bio je dovoljan da Pušićev klub i matematički osigura prvo mjesto i izbori direktan plasman u društvo najboljih.

Dva kola prije kraja sezone Twente ima osam bodova više i utakmicu manje u odnosu na prvog pratioca Spartu, tako da je u Enschedeu šampanjac već otvoren...

"Ovo je sjajno. Ponosan sam na svoje igrače. Na početku sezone malo ko je vjerovao u ovo, pogotovo jer smo startali s dva poraza zaredom, ali uspjeli smo se sabrati u nastavku i sasvim zasluženo izboriti povratak u društvo najboljih. Uspjeli smo", izjavio je Pušić, prenose holandski mediji.

Nekadašnji fudbaler Veleža s Twenteom ima ugovor do sljedeće godine, no i dalje je pod velikim znakom pitanja hoće li ostati na trenerskoj poziciji.

"Prema ugovoru ostajem, ali... Ko zna šta će biti. To je pitanje za ljude koji vode klub. Trenutno uživam u ovom uspjehu", poručio je Pušić.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Posao u jednom od najvećih holandskih klubova za Pušića je ujedno i prvi samostalni u trenerskoj karijeri, pošto je prethodno radio isključivo kao asistent u Twenteu, zatim NAC Bredi i azerbejdžanskom Interu iz Bakua.

Interesantno je da je Pušić trenerski zanat najprije učio kroz futsal, vodeći omladinske selekcije reprezentacije Holandije, o čemu je nedavno i pričao u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi