Zvijezde odmarale, Miralem Pjanić odigrao čitav meč, Juventus nastavio niz
Juve je bio siguran u Bologni, pa se plasirao u četvrtfinale Kupa Italije, a sada mu predstoji za vikend derbi s Milanom u Superkupu

Stara dama lako protiv Bologne

Zvijezde odmarale, Miralem Pjanić odigrao čitav meč, Juventus nastavio niz

E. Škorić

I bez nekih udarnih zvijezda je Juventus lako riješio gostovanje u Bologni u osmini finala Italijanskog kupa.

Trener Stare dame Massimiliano Allegri je odlučio da na klupi ostavi Ronalda, Dybalu, Sandra, Mandžukića nije ni bilo u rosteru, ali je tim predvođen bh. reprezentativcem Miralemom Pjanićem bio siguran na Dall'Ari.

Juve je sa po jednim golom u oba poluvremena došao do rutinske pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Prvo je u devetoj minuti Bernardesschi iskoristio veliku grešku Bolognine zadnje linije, da bi u 49. minuti Kean odbijenu loptu s peterca ugurao u mrežu nemoćnog domaćina.

Iako možda nije bilo ni potrebe, Allegri je u posljednjih pola sata u igru uveo Ronalda, Dybalu i Sandra, dok je Pjanić na terenu proveo čitav meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U četvrtfinalu će Juventus igrati protiv Atalante ili Cagliarija, a naredni duel Stara dama ima idućeg vikenda, kada u Superkupu igra protiv Milana i ima priliku za novi trofej.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Zvijezde odmarale, Pjanic igrao.. kao da Pjanic nije "zvijezda" u Juventusu.
29 5
muha
Pored vec navedenih gluposti da istaknemo i to da Mandzukic nije bio u rosteru jer je povrijedjen a super kup se igra u srijedu a ne za vikend. Jos jednom bravo Skoricu za tekst.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi