Surova igra sudbine: Bio je najsretniji dječak na svijetu, sada je prepušten samom sebi i porodici

Njegovi snovi su bili kratkog daha

Surova igra sudbine: Bio je najsretniji dječak na svijetu, sada je prepušten samom sebi i porodici

A. Čaušević

Neki fudbaleri imaju tu sreću da tokom karijere ispune svoje dječačke snove, dok se s nekim život poigra pa sve krene po zlu. 

Kada se 2007. godine fotografisao sa Luisom Suarezom i Jan Klaas Huntelaarom Abdelhak Nouri je u tom trenutku vjerovatno bio najsretniji dječak na svijetu.

Poslije toga Nouriju su samo cvjetale ruže, brzo je napredovao u omladinskim selekcijama Ajaxa da bi i 2016. godine debitotovao za prvi tim Ajaxa.

Međutim, njegova sreća je bila kratkog daha. Na ljeto 2017. godine u prijateljskom duelu protiv Werdera dobio je srčani udar i dvije godine je proveo u komi.

U augustu 2018. godine se Marokanac probudio iz kome, ali više nikada nije mogao ibrati fudbal. Tada je s članovima porodice komunicorao pokretima usana i trepavica.

Kući kod porodice se vratio u martu 2020. godine, nakon toga je Ajax s njim prekinuo ugovor, ali obje strane nisu uspjele pronaći zajednički jezik.

Direktor Ajaxa Edwin van der Saar je saopštio kako dogovor nije postignut i da će sve vjerovatno završiti na sudu.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Razgovarali smo sa porodicom i advokatima i nismo uspjeli da postignemo sporazum. Žao mi je, situacija je teška i znam da bi i oni voljeli da se sve riješi. Velike su šanse da će sve završiti na sudu", rekao je Van der Saar.

Nouri je svojevremeno slovio za jednog od najvećih svjetskih talenata, međutim sudbina se pigrala s njim na zaista bolan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi