Abdulah Ibraković se prihvatio jednog od najtežih izazova: Preuzeo je klub koji ima samo dva boda...

Neće mu biti lako

Abdulah Ibraković se prihvatio jednog od najtežih izazova: Preuzeo je klub koji ima samo dva boda...

Edmir Škorić

Nakon poraza od Rapida II, dolazi do promjene na poziciji trenera u Kapfenbergu.

Umjesto Davida Senčara, uslijedilo je imenovanje Abdulaha Ibrakovića. Bh. treneru je ovo treći mandat u austrijskom drugoligašu.

Na klupi KSV-a Ibraković je bio prvi put od u sezoni 2016/17, pa od avgusta 2020. do novembra 2021. godine, a posljednji angažman imao je na Kosovu.

Vraća se sada u Kapfenberg da pokuša napraviti malo čudo i da spasi ovaj tim najgoreg scenarija, a to će zaista biti jako težak i mukotrpan posao jer je ekipa do sada osvojila samo dva boda i na dnu je tabele.

Ekipa je u 11 kola upisala devet poraza uz samo dva remija, a za pobjedu ne zna. Ima samo osam datih i čak 28 primljenih golova, a Ibrakoviću će jedan od asistenata u stručnom štabu biti dosadašnji trener Senčar.

Bez ikakve sumnje će ovo biti jedan od najvećih izazova u Ibrakovićevoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

52-godišnjak je trenerski posao gradio u BiH radeći kao asistent u mladoj reprezentaciji, potom je trenirao Velež, Čelik, Slobodu, bio u Sarajevu, a bio je i trener ekipe Hetten u Saudijskoj Arabiji.

Njegov najveći uspjeh je bez ikakve dileme osvojena titula sa Sarajevom u sezoni 2014/15, dok je sezonu ranije osvojio Kup BiH. U tom periodu radio je kao sportski direktor Sarajeva.

Top Komentari

SarajFK
Najsposobniji Bosanskohercegovacki sportski radnik svih vremena
3 1
Najveća prevara i smutljivac. Zna raja iz Zenice i Mostara najbolje dok je bio trener. A i dužan je Husiću. Preko punca hehehehe!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi