Aberdeen petardom do pobjede

Škotska Premier liga

Aberdeen petardom do pobjede

Danas su odigrane četiri utakmice fudbalskog prvenstva Škotske u okviru tamošnje Premier lige, a zanimljivo je da su sve pobjede ostvarile domaće ekipe.

Čast gostiju, barem donekle, pokušao je spasiti Dundee Uniteda, ali su i oni poraženi na samom kraju utakmice na gostovanju kod Hertsa. Douglas je već u šestoj minuti doveo goste u prednost, ali je na 1:1 poravnao Skacel na samom kraju prvog poluvremena.

Pobjedu domaćima osigurao je Zaliukas dvije minute prije kraja utakmice.

Najubjedljiviju pobjedu danas zabilježila je ekipa Aberdeena, koja je sa visokih 5:0 savladala Kilmarnock. Mrežu gostiju prvi je načeo Vernon u 14. minuti, da bi na 2:0 povisio Aluko u 24. minuti susreta.

Golijada se nastavila u drugom poluvremenu kada je na 3:0 povisio Maguire udarcem sa bijele tačke. Na 4:0 povisio je McArdle u 70. minuti, a konačnih 5:0 postavio je Magennis osam minuta prije kraja utakmice.

Rezultati:
Aberdeen - Kilmarnock        5:0
Hearts - Dundee United        2:1
Inverness - St. Johnstone    2:0
Motherwell - Hamilton        1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.