Pirlo je pokazao veliku petlju: Razlog što je Ronaldo na klupi je sasvim jednostavan
Foto - EPA

Trener Juventusa ostavio prvu zvijezdu na klupi

Pirlo je pokazao veliku petlju: Razlog što je Ronaldo na klupi je sasvim jednostavan

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo neće početi večerašnji meč za Juventus protiv Bologne.

Trener Stare dame odlučio je da prvu zvijezdu tima ostavi na klupi u utakmici u kojoj mora pobijediti kako bi se nadao plasmanu u Ligu prvaka.

Njegov potez šokirao je sve. Navijači Stare dame su pomislili da se radi o nekoj povredi, no sa Cristianom je sve u najboljem redu.

Odluka da CR ne počne meč je isključivo donijeta iz taktičkih razloga. Donio ju je Pirlo i Ronaldo će šansu čekati sa klupe.

Ovo je peti put u tri sezone sa Juventusom da je Ronaldo završio na klupi za rezerve, ali definitivno prvi u jednoj veoma važnoj utakmici.

Oglasi

Ronaldo je ove sezone u dresu torinskog kluba odigrao ukupno 44 utakmice i postigao je 36 golova.

Od ovih 36 njih 29 je zabio u 33 utakmice Serije A u kojima je nastupao, ali svakako da ni on nije očekivao ovakav potez trenera.

Definitivno će ovakav potez Pirla pojačati špekulacije o Ronaldovom odlasku iz Torina, koji se u posljednje vrijeme često povezuje sa brojnim klubovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pirlo je na teren od prve minute odlučio izvesti ovaj sastav:

Szczesny, Cuadrado, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro, Kulusevski, Danilo, Rabiot, Chiesa, Dybala, Morata.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ovo su one situacije kad igrači sjednu na klupu i pojačaju ekipu.
7 1
C.Banks
Pirlo je pokazao koliki je gigant protiv Atalante, koju je totalno nadigrao. Ne bi me iznenadilo da večeras izbori ligu prvaka
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi