Pioli ostao samo na jednom veznjaku, šta će uraditi?

Milan osakaćen za derbi

Pioli ostao samo na jednom veznjaku, šta će uraditi?

Edmir Škorić

Igrači Juventusa danas su otputovali u Milano gdje će od 20:45 sati biti odigran derbi s Milanom.

Imao je Juventus puno problema s ekipom zbog toga što su na testiranju pozitivni na koronavirus bili Alex Sandero i Juan Cuadrado, pa je bilo nekih nagovještaja da bi se derbi mogao odgoditi.

Međutim, na kraju će se igrati utakmica koju mnogi nazivaju utakmicom sezone na Apeninima. I Milan je bio oslabljen zbog toga što su nedostupni Bennacer i Ibrahimović (povrede) te Tonali (suspenzija)(, a onda je danas dočekala navijače i trenera Stefana Piolija užasna vijest - na koronavirus pozitivni su Ante Rebić i Rade Krunić.

Obojica su trebali da budu starteri. Krunić je trebao da mijenja Bennacera i(li) Tonalija i da zaigra u paru s Franckom Kessiem, no Pioli je sada ostao na jednom centralnom veznjaku.

Šta će učiniti? Mora da improvizuje, pa je jedna od opcija da desni bek Davide Calabria zauzme mjesto u veznom redu, a da na njegovo mjesto stane lijevi bek Dalot. Druga opcija je da mladi i talentovani štoper Pierre Kalulu zaigra u sredini terena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Rebića tiče, njega će najvjerovatnije zamijeniti talentovani Norvežanin Hauge, koji je do sada već pokazao da na njega može ozbiljno da se računa, no pravo je pitanje kako će ti mladići da se nose s pritiskom koji nosi utakmica s aktuelnim prvakom Juventusom.

U Milanu se uzdaju najviše u pojedinačne kvalitete Hernandeza i Leaa, ali i snažan pobjednički duh i mentalitet koji Rossoneri nisu posjedovali dugi niz godina.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
da ne naprežete previše svoje mozgiće sa tim besmislenim idejama odbrambenih igrača na poziciji veznjaka ,najlogičnije i najvjerovatnije je da će povući calhanoglua na poziciju krunica,a brahim diaz ce na poziciju calhanoglua, a lijevo hauge
3 0
Krosteutegurovic
Mogao bi Pioli iznenaditi sa Zlatanom večeras
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi