Opcija koja sve ruši - Ništa od posla, Rade Krunić se na ljeto vraća u Milan?
Rade Krunić nije siguran da će i naredne sezone igrati za Fenerbahce.

Trenutno je na posudbi

Opcija koja sve ruši - Ništa od posla, Rade Krunić se na ljeto vraća u Milan?

Eldar Ganibegović

Rade Krunić je trenutno na posudbi iz AC Milana u Fenerbahceu. Iako je donedavno bilo izvjesno da će ga istanbulski tim otkupiti, sada se pojavila opcija da se ipak vrati na San Siro.

Fernbahce je Radeta Krunića u svojim redovima htio još u ljeto 2023. godine, no s Milanom nije postigao dogovor. Zato je dogovor pao zimus i Fočak nosi dres istanbulskog velikana.

Bh. veznjak stigao je u Feberbahce na posudbu do kraja sezone. Poznato je i pod kojim uslovima će ga turski tim otkupiti od Rossonera.

Naime, opcija otkupa na kraju sezone za četiri miliona eura biti će automatski aktivirana. Osim u jednom slučaju.

Postoji mogućnost da Fenerbahce bude izbačen iz lige. U tom slučaju, od posla nema ništa i bh. fudbaler će se vratiti u Italiju.

Oglasi

Jasno, Fenerbahceu prijete sankcije zbog napuštanja utakmice finala turskog Superkupa protiv Galatasarayja prije nekoliko dana. Izašli su juniori na teren u Šanliufi, primili gol, te napustili teren.

Tako je Galatasaray bez borbe osvojio trofej. Sve je to ideja prvog čovjeka Fenerbahcea, Alija Koca, koji je ogorčen nakon što su fudbaleri Fenera napadnuti u Trabzonsporu na prvenstvenoj utakmici.

Ugovor s Milanom Rade Krunić inače ima do ljeta 2025. godine. U slučaju da se vrati (koji je malo vjerovatan), ostaje da vidimo da li bi igrao za Milan ili bi italijanski klub odmah tražio kupca za njega.

Ove je sezone u dresu Fenerbahcea upisao 16 nastupa. Upisao je jednu asistenciju, a propustio je sjajnu šansu za prvijenac prije nekoliko dana na utakmici protiv Karagumruka.

Oglasi

Bio prvak Italije, hoće li i Turske?

Rade Krunić u karijeri je osvojio dva trofeja. Bio je prvak u Seriji B s Empolijem, te prvak Italije s AC Milanom prije dvije sezone kada je ovaj tim osvojio titulu.

Ostaje da vidimo da li će postati i prvak Turske. Fenerbahce je drugi na tabeli s dva boda zaostatka za vodećim Galatasarayjem.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim toga, Fenerbahce je u igri i za evropski trofej. Igraju četvrtfinale Konferencijske lige protiv Olympiacosa, a u prvoj utakmici su poraženi rezultatom 3:2 u Pireju.

Superkup je, kako rekosmo, predan Galati, dok je Fener još ranije ispao iz Kupa Turske i do kraja sezone će se boriti na dva fronta. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi