Livaković dobio krila, a onda je trener Fenerbahcea rekao istinu o njemu: "Stalno pričamo, on je..."

Hrvat najzaslužniji za pobjedu

Livaković dobio krila, a onda je trener Fenerbahcea rekao istinu o njemu: "Stalno pričamo, on je..."

Admin Čaušević

Nije lako Dominiku Livakoviću u Fenerbahčeu. Hrvatski golman mora da se dokazuje iz utakmice u utakmicu. To je bio slučaj i u nedjeljnom duelu protiv Karagumruka kada je briljirao među stativama.

Fenerbahče je nastavio mrtvu trku sa Galatasarayem za titulu prvaka. U malom istanbulskom derbiju sa 2:1 savladan je Karagumruk i to poslije preokreta.

Livaković je bio fenomenalan među stativama. U prvom dijelu je imao niz odličnih intervencija, da bi i u drugom poluvremenu zabilježio odbranu vrijednu pobjede.

Naime, duboko u sudijskoj nadoknadi Marcao je šutirao glavom sa desetak metara, a Livaković je proletio zrakom i sjajno spasio svoj gol.

Bila je to možda i najbolja odbrana hrvatskog golmana otkako je stigao u Fenerbahče koja je na kraju donijela i više nego važan trijumf popularnim Kanarincima.

Oglasi

Hrvatski čuvar mreže je nedavno bio kritikovan kao i svaki put kada Fenerbahče izgubi. To je bio i slučaj nakon poraza od Olympiacosa u prvom duelu četvrtfinala Konferencijske lige sa 3:2.

Neki turski navijači su pretjerali i pitali su se kako je moguće da Livaković brani za Hrvatsku, ali u duelu protiv Karagumruka je definitivno ušutkao sve kritičare.

Da uživa pravo povjerenje poslije meča je potvrdio i trener Ismail Kartal koji je za Hrvata kazao da je veoma emotivan dečko i da mu je nedjeljni meč bio najbolji u sezoni.

"Klub je Livakovića vidio kao važnu investiciju. On je veoma emotivan dečko. Stalno razgovaramo. Ovo mu je bila najbolja predstava sezone."

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Nadam se da će nastaviti da napreduje i da će još više popraviti svoje nastupe", rekao je Kartal kojem će Livaković biti jako potreban u završnici sezone.

Na duelu protiv Karagumruk Livaković je imao šest odbrana i ovaj nastup će mu sigurno poslužiti za podizanje samopouzdanja u narednom peridu kada Fener čekaju ključne utakmice u prvenstvu i Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi