Ako je vjerovati tradiciji, Milan osvaja Scudetto!

Dobro su krenuli

Ako je vjerovati tradiciji, Milan osvaja Scudetto!

E. Škorić

Milan je fantastično otvorio novu sezonu Serije A, pa je upisao četiri pobjede u četiri meča.

Rossoneri su četvrtu pobjedu upisali sinoć na Giuseppe Meazzi protiv Intera (2:1) i ujedno im je gol Romelua Lukakua prvi koji su primili u četiri utakmice.

Crveno-crni su trenutno vodeći na tabeli s 12 bodova i njihov glavni cilj je da se plasiraju u Ligu prvaka, mada Zlatan Ibrahimović i dalje vjeruje u Scudetto i indirektno najavljuje borbu za trofej.

A također, tradicija govori isto. Milan je četiri puta u povijesti startao s četiri pobjede i svaki put je osvajao naslov.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dešavalo se to u sezonama 1950/51, 1954/55, 1992/93 i 1995/96.

Bude li se pridržavao tradicije, Milan će doći do novog naslova ove sezone, mada opet svi kao prvaka vide ili Juventus ili Inter, pa i Napoli.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ThrillerHz
Sportsport novinarstvo, proglasava pobjednika nakon 4 kola
4 0
Salence
Duga je sezona i na nju utiče mali milion faktora,između ostalih i dužina klupe,povrede,prosječno godište igrača,na koliko frontova igra,kvalitet i iskustvo kadra(igračkog i stručnog štaba)......I naravno.......sreća,o ma kojem sportu se radilo,i koja je neophodna za uspjeh.Upravo kako Zlatan reče"idemo utakmicu po utakmicu,sve je moguće!".Nažalost,još uvijek Milan nije prvi favorit za osvajanje naslova,i na papiru nije prepun "svjetskih zvjezda",ali......ali je ko vrag opasan protivnik za bilo koga.Poslije 1-2 s Interom će to prihvatiti sve ekipe serie A,i u nastavku sezone će biti ozbiljnije tretiran(čitaj:zatvorenije utakmice,nema zalijetanja).4-5 odličnih sastava za Scudetto!!!!Forza Milan!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi