AC Milan se dogovorio sa novim trenerom?
(Foto: EPA)

Giampaolo stiže na klupu

AC Milan se dogovorio sa novim trenerom?

Midhat Šljivak

AC Milan navodno je postigao dogovor sa novim trenerom.

Novi trener Rossonera trebao bi postati Marco Giampaolo, aktuelni trener Sampdorije.

Kako tvrde italijanski mediji, ovaj 51-godišnji stručnjak je sa Milanom dogovorio dvogodišnju saradnju i uskoro bi sve trebalo postati zvanično.

Giampaolo će na klupi Milana zarađivati dva miliona eura godišnje, a predstavljanje će uslijediti početkom naredne sedmice.

Ovaj iskusni stručnjak je u karijeri vodio veliki broj timova. Tri prethodne sezone je proveo u Sampdoriji, a ranije je predvodio Empoli, Cremonese, Cataniju, Sienu, Cagliari.

On će na klupi Rossonera zamijeniti Gennara Gattusa kojem je uručen otkaz nakon završetka protekle sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan nije uspio da se plasira u Ligu prvaka. Klub će igrati Evropsku ligu, a najavljene su i mnogobrojne promjene u timu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti