Boban poslije 18 godina ponovo na San Siru?

Hrvatska legenda u novoj ulozi

Boban poslije 18 godina ponovo na San Siru?

Proslavljeni hrvatski fudbaler Zvonimir Boban mogao bi se vratiti na San Siro.

Za vrijeme fudbalske karijere Boban je najveći trag ostavio nastupajući za Milan. Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća slovio za jednog od najboljih igrača kluba sa San Sira, a sada bi se, kako pišu italijanski mediji, mogao vratiti u drugačijoj ulozi.

Correre Della Sera piše da čelnici Milana žele da Bobanu povjere poziciju sportskog direktora, gdje bi u saradnji sa tehničkim direktorom Paulom Maldinijem bio zadužem za sve poslove u vezi sa timom.

Bio bi to samo dio transformacije kluba koju je pokrenuo glavni izvršni direktor Ivan Gazidis nakon što su Leonardo i Gennaro Gattuso nedavno napustili Rossonere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Boban je, podsjećanja radi, od 2016. godine zaposlen u FIFA-i kao zamjenik glavnog sekretara.

Milanov dres je nosio u razdoblju od 1991. do 2001. godine osvojivši pritom mnoštvo trofeja, a kroz karijeru je još oblačio dresove Dinama, Barija i Celte iz Viga. Dugo vremena bio je i član reprezentacije Hrvatske.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi