Čistka u Milanu!
Rossoneri su pod velikim financijskim pritiskom i ovog ljeta će napraviti određene promjene u ekipi kako bi se rasteretili što više (Foto: EPA)

Odlazi veliki broj fudbalera

Čistka u Milanu!

Midhat Šljivak

Ekipa Milana će tokom ljeta napraviti pravu čistku u ekipi.

Izvršni direktor tima Ivan Gazidis je najavio velike promjene u timu sa San Sira, a to su prinuđeni napraviti kako bi smanjili financijsko opterećenje pod kojim se ekipa nalazi.

Prethodnih godina Rossoneri su imali ogromne probleme. UEFA je često 'češljala' financijske knjige i čak su u jednom trenutku bili izbačeni iz Evrope zbog kršenja financijskog fair playa.

Ipak, kazna je ukinuta, Milan je igrao u Evropu, ali kako bi sada imali financijsku stabilnost, prinuđeni su poprilično počistiti svlačionicu.

Riješit će se rukovodstvo italijanskog velikana velikih ugovora, šansu će dati mladim igračima, te će prodati određen fudbalere.

Već ranije je odlučeno da se novi ugovori neće ponuditi Ignaziju Abateu, Cristianu Zapati, Joseu Mauriju, Riccardu Montolivu i Andrei Bartolacciju i samo od njihovih plata će uštediti 20 miliona eura.

Međutim, nakon odlaska ovih fudbalera još nekoliko će ih napustiti klub, a Gazidis je spreman prodati čak i one igrače koji su prethodnih sezona bili vođe tima.

Glavni kandidat za odlazak je golman Gianluigi Donnarumma. Milan za njegove usluge traži 60 miliona eura, timovi iz Engleske (Arsenal, Manchester United) su ga spremni dovesti u svoje redove, a njegov odlazak bi dosta značio kada su plate u pitanju, jer 20-godišnji čuvar mreže zarađuje šest miliona eura po sezoni.

Rossoneri već imaju zamjenu za njega. Tu su iskusni Pepe Reina i 19-godišnji Alessando Plizzari, te je pozicija golmana pokrivena.

Pored Donnarumme na prodaju su još Diego Laxalt, Samu Castillen i Hakan Calhanoglu. Sve njih će Gazidis pokušati što bolje unovčiti i tako rasteretiti financijsku struktutu ekipe.

Pred Milanom je veliki posao ovog ljeta. Sigurno je da ni naredne sezone ovaj tim neće biti kandidat za visok plasman, a bit će svakako veoma interesantno vidjeti koliko će moći da naprave u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najčitanije iz kategorije