Šok na San Siru: Udinese protiv Milana došao do prve pobjede u sezoni
Foto - EPA

Rossoneri poraženi

Šok na San Siru: Udinese protiv Milana došao do prve pobjede u sezoni

Midhat Šljivak

Udinese je u 11. kolu Serie A šokirao AC Milan na San Siru. Gosti su slavili s 1:0 pogotkom Roberta Pereyre s bijele tačke i došao je do prve pobjede u sezoni.

AC Milan je ispustio važne bodove u meču s Udineseom. Pritisak utakmice Lige prvaka s PSG-om očigledno je učinio svoje i gosti kući nose tri boda sa San Sira.

AC Milan je od početka imao terensku nadmoć. Ipak, ona je bila uzaludna jer je Udinese jako dobro zaustavljao napade domaćeg tima.

Nije tim Stefana Piolija mogao probiti protivnički bunker, pa se na odmor otišlo bez golova 0:0.

U nastavku ista slika na terenu. Milan dominira terenom, Udinese se brani, a prvu dobru šansu u nastavku propušta domaći tim preko Okafora čiji udarac odlazi pored gola.

Nemoć Rossonera da slome otpor gostiju kažnjena je u 61. minuti. Yacine Adli pravi penal, a dvije minute kasnije ga izvodi Roberto Pereyra i postiže pogodak za vodstvo tima iz Udina od 1:0.

Oglasi

Činio je sve domaći tim da do kraja meča dođe do gola. Pioli je pokušao određenim izmjenama napraviti nešto, ali svi napadi su bili uzaludni.

Na kraju je ostalo 1:0 za Udinese. Težak je ovo udarac za Rossonere koji se nisu nadali gubitku bodova u meču u kojem su bili veliki favoriti.

Ovim porazom AC Milan će ostati na trećoj poziciji tabele Serije A. Skupio je 22 boda, a ispred su Juventus s 23 i Inter s 28 bodova.

Udinese je s druge strane stigao do prve pobjede ove sezone i to nakon što su dosad imali sedam remija i tri poraza. Trenutno su na 16. mjestu s 10 bodova.

Rade Krunić je odradio prvo poluvrijeme u dresu Milana i dobio je žuti karton.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 11. kolo:

AC Milan - Udinese 0:1

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676572283
Rade se uvjek povrjedi kada treba okupljanje Reprezentacije bitu malo cudno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi