Čudo Milana u Udinama, ali tema večeri su rasisti na tribinama i hrabar potez golmana Maignana

Velika tri boda Rossonera

Čudo Milana u Udinama, ali tema večeri su rasisti na tribinama i hrabar potez golmana Maignana

E. Škorić

Fudbaleri Milana su u okviru 21. kola italijanske Serije A gostovali u Udinama ekipi Udinesea, te su spektakularnim preokretom došli do pobjede (3:2), ali svi sada govore isključivo o rasističkim uvredama na račun francuskog golmana Mikea Maignana, koji je u jednom trenutku napustio teren, ali se opet vratio.

Milan je na ovom teškom gostovanju uradio veliki posao iako se činilo da će opet razočarati navijače. Rezervisti su u završnici donijeli preokret i pobjedu.

U prvih pola sata gosti nisu puno pokazali, ali su uspjeli da povedu u 31. minuti preko Rubena Loftus-Cheeka, kome je asistirao Theo Hernandez.

Neposredno prije tog gola, došlo je do prekida od najmanje pet minuta. Iza gola Milana bili su smješteni navijači Udinesea, koji su rasistički vrijeđali Mikea Maignana, a francuski golman odlučio je da napusti teren. Rekao je sudiji Maresci šta se dešava, te je samo izašao.

S njim je krenulo i nekoliko njegovih saigrača, no kasnije su uvjerili Maignana da treba da zanemari povike s tribina i da je važno da se duel nastavi. Francuz je opet stao na gol, a nedugo nakon toga Lazar Samardžić je sjajnim driblingom, a potom lijepim udarcem pogodio za 1:1.

Oglasi

U 62. minuti Florian Thauvin je postigao pogodak za preokret domaćih, koji su preko Lorenza Lucce imali dobru šansu u 68. minuti da možda dotuče goste, no Maignan je odbranio.

Neke svoje opasne napade domaćin ne koristi, ali im se to osvetilo u 83. minuti. Olivier Giroud je šutirao, lopta se odbila, na kraju ju je glavom s linije u gol poslao rezervista Luka Jović, koji je već došao do šestog gola u dresu Rossonera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Djelovalo je da je podjela bodova najrealnija, a onda je Okafor zabio za potpuni preokret Rossonera, koji su i dalje treći, sada sa 45 bodova, dok vodeći Inter ima 51 i utakmicu manje.

U narednom kolu Milan dočekuje Bolognu, dok će Udinese imati teško gostovanje kod petoplasirane Atalante u Bergamu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi