Skandal u Udinama - Golman Milana napustio teren zbog uvreda!

Maignan se na kraju predomislio

Skandal u Udinama - Golman Milana napustio teren zbog uvreda!

E. Škorić

Prvenstvena utakmica između Udinesea i Milana prekinut je zbog rasističkih uvreda na račun golmana gostiju Mikea Maginana.

U šestoj minuti je Maignan doživio rasističke uvrede s tribina, a ponovo se to dogodilo 15-ak minuta kasnije.

Maignan nije želio da nastavi meč. Prvo je sudiji rekao šta se događa, a onda je krenuo da napušta teren. Skinuo je rukavice i otišao u svlačionicu. Pratilo ga je i nekoliko drugih igrača Milana.

[twitter]https://twitter.com/ProfDominic_/status/1748804608351183109[/twitter]

Ipak, nakon svega je podršku saigrača i protivničkih igrača, a na kraju su ga delegat i svi ostali nagovori da promijeni odluku i da se vrati na teren, što je i uradio.

Nakon 4-5 minuta pauze, meč je ponovo nastavljen, a Maignan je stao na gol. Vidjet ćemo šta će biti ako se ponove uvrede prema francuskom golmanu.

Oglasi

Inače, malo prije prekida, Ruben Loftus-Cheek je postigao pogodak za vodstvo Rossonera od 1:0, ali je Lazar Samardžić u 42. minuti pogodio za izjednačenje.

Maginan je, po povratku na teren nakon prekida, dobijao glasne zvižduke od strane domaće publike svaki put kada bi došao u posjed lopte.

I prošle godine bilo je dosta rasističkih skandala, a u centru pažnje često je bio fudbaler Real Madrida Vinicius Junior koji je u par navrata takođe bio spreman napustiti teren zbog povika sa tribina od strane protivničkih navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti