Aca Lukas postaje predsjednik kluba - i to superligaša?
Foto: Instagram/Facebook

Prvi čovjek kluba uputio poziv popularnom pjevaču

Aca Lukas postaje predsjednik kluba - i to superligaša?

Popularni srbijanski pjevač, Aca Lukas, je svojevremeno bio na čelu jednog tamošnjeg kluba. Bio je to zaječarski Timok, ali sada bi mogao postati predsjednik jednog superligaša.

Naime, Dinamo iz Vranja je kolo prije kraja prvenstva u Prvoj ligi Srbije izborio plasman u elitni rang takmičenja u ovoj zemlji, Super ligu. Prvi čovjek i trener Dinama, Dragan Recko Antić je, međutim, za list Danas izjavio da je klub izgubio podršku gradskih vlasti uprkos činjenici da je postigao veliki uspjeh.

"Izvinjavam se na ovaj način navijačima kluba, iskrenim prijateljima fudbala od kojih smo imali podršku da grad, preko fudbalskog kluba postane prepoznatljiv u regionu. Proslava je odložena zato što nismo imali podršku prije svega gradonačelnika Vranja i ljudi iz njegovog orkuženja. Oni se nisu sjetili ni čestitku da nam upute, a sad kada smo potrošili sredstava, neumjesno je da organizujemo slavlje", istakao je u razgovoru za Danas Antić.

Antić je, vjerovatno u cilju dodatne popularizacije kluba, odlučio u pomoć pozvati Acu Lukasa i ponuditi mu mjesto predsjednika Dinama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Tačno je to što ste čuli. Pokušaću da ubijedim Acu Lukasa, pjevača, da bude predsjednik kluba, jer to je način da izvojevamo još jednu pobjedu nad onim ljudima koji nisu spremni, poput dijela gradske vlasti, da nas podrže. Sasvim je moguće da Lukas bude novi predsjednik kluba, pošto u Vranju niko nema snage, iako ima toliko raznih autoriteta da to prihvate, ali nisu spremni", poručio je Antić.

Inače, ovaj mali klub je samo nakon dvije sezone u Prvoj ligi Srbije izborio plasman u Super ligu. Ipak, u Vranju ne postoje adekvati uslovi za održavanje utakmica elitnog ranga, pa će Dinamo sljedeće sezone svoje susreta Super lige vjerovatno igrati na stadionu u Surdulici. A da li će Aca Lukas prihvatiti Antićev poziv i postati prvi čovjek novog supeligaša ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi