Hakimijevu objavu pred utakmicu s Hrvatskom niko ne razumije: Čemu ovo?

Achrafe, nije gotovo

Hakimijevu objavu pred utakmicu s Hrvatskom niko ne razumije: Čemu ovo?

Edmir Škorić

Marokancima je ostalo da u subotu odigraju posljednju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru i radi se o borbi za medalju.

Nisu uspjeli da naprave još jednu senzaciju u polufinalu protiv Francuske i zato ih u nedjelju neće cijeli svijet gledati u velikom finalu protiv Argentine, ali svejedno će dan ranije biti na otvorenoj pozornici.

Borit će se sa Vatrenima za treće mjesto i svakako je riječ o utakmici u kojoj je sve moguće, barem prema prikazanom u dosadašnjem dijelu turnira.

Marokanci i Hrvati sastali su se u grupnoj fazi, tada je bilo 0:0 i to je bila mnogo manje važna utakmica u odnosu na onu sutrašnju. Hrvatska želi treću medalju, a Maorkanci se nadaju prvom.

Oni su historiju ispisali samim dolaskom u polufinale, ali svakako da žele medalju, pa je zato malo i neobična izjava Achrafa Hakimija, odnosno objava na Twitteru gdje je praktično spustio zavjesu na Svjetsko prvenstvo iako su ostale dvije najvažnije utakmice.

"Dali smo sve. San ove reprezentacije, cijele države je završio. Ali možemo biti ponosni na sve što smo napravili. Borili smo se do zadnjih sekundi i otišli smo s terena uzdignutih glava. Nastavit ćemo pokušavati i davati sve za ovu naciju. Hvala svim Marokancima na vašoj podršci", napisao je Hakimi.

Oglasi

Navijači Maroka dobili su dojam da je Hakim glavom daleko od Katara i da se već usmjerio na neke druge obaveze, odnosno da je nakon poraza od Francuske prestao razmišljati o reprezentativnom nogometu na Mundijalu.

Ipak, nema sumnje da će PSG-ov nogometaš i sutra dati sve od sebe u dresu Maroka kako bi priredio još jedno slavlje svom narodu i kako bi još jednom potrčao u zagrljaj svojoj ponosnoj majci.

Riječi marokanskog selektora Walida Regraguija govore suprotno od onoga što je na društvenim mrežama objavio bivši igrač Intera i Real Madrida.1

"Važna utakmica, napravit ćemo sve da osvojimo bronzu. Razočarani smo nakon polufinala, ali i iscrpljeni. Igrali smo sa Hrvatskom već u grupnoj fazi, moramo sutra biti čista glave. Nije isto biti treći ili četvrti“, rekao je Regragui.
Rekao je da je Hrvatska bila favorit uoči njhovog prvog meča, no da su oni dobrim igrama itekako zaslužili poštovanje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Promijenit ćemo našu dosadašnju taktiku“, najavio je on.

Susret Maroka i Hrvatske igra se u subotu od 20 sati, a dan kasnije u istom terminu i veliko finale Argentina - Francuska.

Top Komentari

user1658611289
U 16:00 obje tekme debili. Jel moguće da niste u stanju napisati jedan članak a da bar jednu grešku ne napravite
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti