Buffon o nastavku karijere, Mourinhovom dolasku u Rim i Zlatanovom povratku u Seriju A

Njegove riječi imaju težinu

Buffon o nastavku karijere, Mourinhovom dolasku u Rim i Zlatanovom povratku u Seriju A

A. Beganović

Jedan od najboljih golmana svih vremena, Gianluigi Buffon, iako je napunio 43 godine, mogao bi nastaviti svoju karijeru.

Buffonu je po završteku sezone istekao ugovor sa Juventusom, a na posljednje dvije godine provedene u ovom klubu osvrnuo se u razgovoru za italijanske medije.

"Vjerujem da igrač poput mene ne bi mogao ostati na mjestu s određenom ulogom, poput one koju sam imao u posljednje dvije godine, a da nije imao motivacije da može dati sve od sebe", istakao je Buffon, pa dodao:

"Iskreno ne znam šta će biti sutra, još uvijek nemam ideju, čak i ako me sve vodi da napustim Italiju. Iskustvo u Parizu za mene je bilo prekrasno, obogatilo me fudbalski i ljudski, osjećao sam se kao bolja osoba. A onda ako želim nastaviti napredovati kao čovjek moram pokušati doživjeti drugu vrstu iskustva koje nije u Italiji, jer samo ideja učenja drugog jezika, stupanja u kontakt s drugim ljudima i prevladavanje poteškoća bilo koje vrste, sve su to koraci koji vam daju puno sigurnosti. Rekao sam agentu da ne gleda u sjevernu Evropu jer to nije jedna od mojih želja. To je nešto što apriori isključujem. Povratak u Parmu? Nisam čuo da me traže. Prije svega, moram vidjeti hoću li nastaviti igrati jer sam prilično zadovoljan svojom karijerom. Sigurno su Parma i Juve jedine ekipe za koje bih mogao igrati u Italiji".

Govorio je Buffon i o Ibrahimoviću koji se u poznim igračkim godinama odlučio vratiti u Seriju A.

"Zlatan me ne čudi, savršeno znam što misli, kakav je njegov pristup poslu i njegova odlučnost. Nisam iznenađen da neki igrači među kojima sam i ja, unatoč svojim godinama još uvijek uspijevaju biti dodana vrijednost. Naša dugovječnost je vrijednost za naš profesionalizam, ali i zato što vjerojatno imamo glavu različitu od prosječnog profesionalca", istakao je legendarni golman.

Nekadašnji italijanski reprezentativac govorio je i o Mourinhovom dolasku u Romu, te o Interovoj tituli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je Mourinhov dolazak dobar za grad poput Rima i za medije, jer i oni trebaju likove poput njega. I smatram da ima veliko iskustvo i odnose koji po mom mišljenju mogu postati dodana vrijednost za Romu kao klub i kao tim", istakao je Buffon i dodao:

"Nije me iznenadila Interova titula, jer znam Antonija Contea savršeno. Kad mu igrač odluči vjerovati a mislim da nema drugog izbora jer ga ili tako slijedite ili ste izvan projekta, uspjeh je zagarantovan".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi