U 85. minuti stavio loptu na bijelu tačku, uzeo zalet i obrukao se: Marokanci proklinju Hakimija!

Južna Afrika u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija

U 85. minuti stavio loptu na bijelu tačku, uzeo zalet i obrukao se: Marokanci proklinju Hakimija!

Endin Čaušević

Reprezentacija Maroka večeras je šokirala sve ispadanjem u osmini finala Afričkog kupa nacija jer ih je Južna Afrika pobijedila sa 2:0. Apsolutni tragičar večerašnjeg meča bio je Achraf Hakimi koji je promašio penal u samom finišu utakmice.

Maroko je u večerašnji meč osmine finala Afričkog kupa nacija ušao s ulogom favorita i malo ko je očekivao da će na kraju Južna Afrika proći u četvrtfinale, ali čuda su se nastavila na turniru koji se igra u Obali Slonovače.

Marokanci su se u prvom poluvremenu propisno ispromašivali, a u 33. minuti zbog ofsajda je poništen pogodak kojeg je postigao Abde.

Na sve te promašaje Maroka igrači Južne Afrike odgovorili su na najbolji način jer su u 57. minuti poveli sa 1:0. Zwane je bio asistent, a mrežu Maroka zatresao je Makgopa za šok i nevjericu na tribinama.

Južna Afrika je do kraja utakmice bila fokusirana samo na odbranu gola, a Maroko je u 85. minuti dobio sjajnu šansu da se vrati i barem izbori produžetke jer su uspjeli da izbore penal.

Oglasi

Loptu na bijelu tačku namjestio je Hakimi koji je očajno šutirao jer je htio da ju zakuca u mrežu Južne Afrike. No, umjesto mreže pogodio je prečku na očaj igrača i navijača Maroka na stadionu.

Promašaj Hakimija koji je koštao Maroko ispadanja s Afričkog kupa nacija možete POGLEDATI OVDJE.

Da stvar bude gora Marokanci su u drugoj minuti nadoknade ostali s igračem manje. Crveni karton dobio je Amrabat, a to je Južna Afrika iskoristila i stavila je tačku na ovaj meč nekoliko minuta kasnije.

Konačnih 2:0 za Južnu Afriku i plasman u četvrtfinale postigao je Mokoena u 95. minuti. Južna Afrika u četvrtfinalu igra protiv Zelenortske Republike koja je sa 1:0 pobijedila Mauritaniju.

Top Komentari

DDG
Kako se obrukao?
0 0
melee
Cuj obrukao se, pa to je mnogo da je pucao van stadiona, covjek pogodio precku…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi