Ovakvu provokaciju još nismo vidjeli: Španci tek sada shvatili šta je značio Hakimijev ples

Poruka za Luisa Enriquea

Ovakvu provokaciju još nismo vidjeli: Španci tek sada shvatili šta je značio Hakimijev ples

E. Čaušević

Maroko je sinoć napravio senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je u osmini finala nakon penala pobijedio Španiju, a u centru pažnje našao se Achraf Hakimi koji je pogodio odlučujući penal i čak je stigao svojim plesom da provocira Luisa Enriquea.

Marokanci su uspjeli da naprave veliko iznenađenje u sinoćnjoj utakmici i naprave historijski uspjeh plasmanom među osam najboljih ekipa svijeta.

Niko nije očekivao da će se Maroko naći u četvrtfinalu Mundijala u Kataru jer je Španija bila apsolutni favorit u ovoj utakmici, ali Crvena furija nije uspjela da slomi otpor Marokanaca koji su sačuvali mrežu u 120 minuta igre, a zatim na penale poslali Špance kući.

Da stvar bude gora za Španiju oni su još i kalkulisali u grupnoj fazi i namjerno izgubili u posljednjem kolu od Japana kako bi u žrijebu izbjegli Brazil, ali ni slutili nisu da će im Maroko na kraju presuditi.

Nakon ovog poraza na velikom udaru kritika našao se Luis Enrique i ne bi bilo iznenađenje ukoliko ovaj stručnjak više ne bude selektor Španije nakon neuspjeha na Mundijalu.

Enrique ionako nema dobar odnos s medijima u Španiji koji će sigurno žestoko udariti s kritikama. Odmah su počeli s optužbama da je Enrique pogriješio oko spiska i što neke igrače nije poveo u Katar, a to se posebno odnosi na Sergija Ramosa.

Oglasi

Sigurno da je takav "napad" španske javnosti Enrique mogao da očekuje u slučaju neuspjeha, ali da će ga baš provocirati i igrači Maroka nije mogao ni slutiti.

Naime, u centru pažnje našao se Hakimi koji je zabio odlučujući penal jučer, a nakon toga proslavio je to zanimljivim plesom i u početku nikome ništa nije bilo sumnjivo.

Međutim, tek sada su u Španiji shvatili šta je Hakimijev ples značio i da je to bila provokacija za selektora Crvene furije što nije poveo na Svjetsko prvenstvo Ramosa s kojim ovaj Marokanac igra u PSG-u.

Na društvenim mrežama pojavio se video od prije nekoliko mjeseci kada su Hakimi i Ramos proslavili jedan pogodak na isti način, a mnogi smatraju da je Marokanac namjerno na taj način sinoć provocirao Enriquea.

Oglasi

Enriquea čeka sigurno pravi pakao kada se vrati u Španiju jer mnogi već traže njegov odlazak s klupe Crvene furije.

On nakon sinoćnje utakmice nije htio da priča o svojoj budućnosti, te je poručio da će tek iduće sedmice ozbiljnije razmišljati o tome i razgovarati s čelnicima FS Španije o tome šta i kako dalje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sljedeće sedmice ćemo razgovarati o mojoj budućnosti, sada nije pravi trenutak za to. Ja sam jedini odgovoran za ovaj neuspjeh", rekao je Enrique nakon sinoćnjeg ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

Pored toga što nije pozvao neke velike zvijezde na Mundijal španski novinari su Enriqueu itekako zamjerili što je napravio i profil na Twitchu gdje je skoro svaku noć odgovarao na pitanja navijača kako bi se što manje obraćao novinarima s kojima već dugo vremena nema najbolji odnos.

Top Komentari

Ecosport
Izveo je i neku vrstu panenke u čast Ramosu jer i Ramos voli to izvoditi
5 0
makelele
Kako odvratan nogomet u pm igraju, milijardu dodavanja, tako sporo i tromo... stvarno fuj, proslo je vrijeme usr.ane tikatake... i ne kontam trenere koji protiv bunker ekipa igraju kao spanija, pa daj toj ekipi loptu, povuci se sam nazad malo, namami ih i onda puknes brzu kontru... ali ne, bolje je protivnika vratit u njegoc sesnaesterac i igrat 3 milijarde pasova
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi